Gala BURSA 2018

FUNDAŢIA VODAFONE ROMÂNIA:Finanţare pentru Secţia de nou-născuţi din Constanţa

M.D.
Companii /

Finanţare pentru Secţia de nou-născuţi din Constanţa

Fundaţia Vodafone România investeşte 1,1 milioane de euro în proiectul renovării şi modernizării Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul Judeţean Constanţa, proiect demarat în august 2017 şi aflat în prezent în desfăşurare, informează comunicatul de presă remis redacţiei.

Anunţul a fost făcut în cadrul conferinţei anuale Connecting for Good, care reuneşte cei mai importanţi parteneri ai fundaţiei, ONG-urile şi beneficiarii programelor sale.

În comunicat se menţionează că "La lansarea proiectului, fundaţia anunţase că bugetul necesar, estimat la 1,3 milioane de euro, va fi asigurat în urma unei campanii de donaţii şi sponsorizări derulate de cei doi parteneri, asociaţiile Dăruieşte Aripi şi Inima Copiilor, fundaţia urmând să dubleze fondurile strânse astfel. În contextul creşterii cu o sumă estimată la 200.000 de euro a bugetului iniţial, până la 1,5 milioane de euro, ca urmare a unor lucrări suplimentare neprevăzute, Fundaţia Vodafone România a anunţat în cadrul conferinţei investiţia de 1,1 milioane de euro în Secţia de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul Judeţean Constanţa".

Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România a declarat: "Proiectul de la Constanţa este una dintre cele mai importante şi ample iniţiative în care s-a implicat fundaţia în cei 20 de ani de existenţă. Am parcurs deja mai multe etape importante, iar schimbarea este deja vizibilă. Dată fiind complexitatea proiectului, am ales să ne implicăm nu doar prin finanţarea anunţată astăzi, care va acoperi cea mai mare parte a bugetului necesar pentru finalizarea noii secţii, ci şi prin preluarea unor activităţi ce ţin direct de managementul proiectului".

În urma lucrărilor de reconstrucţie, demarate în august 2017, Secţia de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul Judeţean Constanţa are deja o structură nouă, care o înlocuieşte pe cea veche, pereţi refăcuţi, în locul celor cu deficienţe structurale, un spaţiu interior recompartimentat şi o nouă structură metalică exterioară, proiectată pentru a susţine echipamentele de aer condiţionat medical. Proiectul a parcurs, de asemenea, etapa de montare a infrastructurii de bază pentru instalaţia electrică.

Sănătatea este una dintre cele patru arii strategice de investiţie pentru Fundaţia Vodafone România, alăruri de educaţie, servicii sociale şi voluntariat. Secţia de la Constanţa va fi refăcută după modelul celei de la Marie Curie. Aici urmează să fie implementată o soluţie de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini şi parametri medicali în timp real şi urmărirea de la distanţă a semnelor vitale ale pacienţilor. Această soluţie va reprezenta cel de-al zecelea proiect de telemedicină, primul de acest fel din România fiind implementat în 2005, pe ambulanţele SMURD, tot prin sprijinul acordat de Fundaţia Vodafone România.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită