Fuziunea "Luxottica" - "Essilor", aprobată şi în China

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fuziunea "Luxottica" - "Essilor", aprobată şi în China

Autorităţile de reglementare a sectorului concurenţei din China au aprobat, condiţionat, planul de fuziune dintre producătorul francez de lentile "Essilor International" SA şi producătorul italian de ochelari "Luxottica Group" SpA, prin care aceştia dau naştere unui gigant cu o valoare de 54 de miliarde de euro.

Una dintre condiţiile impuse de autorităţi este aceea ca noua entitate să nu vândă fără un motiv legitim ochelari şi lentile la un preţ mai scăzut decât costul de producţie, potrivit Reuters.

Fuziunea mai trebuie să primească avizul Turciei, însă aprobarea Chinei era principalul obstacol care mai rămânea în calea finalizării afacerii dintre cele două companii.

Anul acesta, autorităţile de reglementare antitrust din Uniunea Europeană au aprobat planul de fuziune în valoare de 48 de miliarde de euro dintre "Essilor" şi "Luxottica". Potrivit Comisiei Europene, fuziunea a fost aprobată fără condiţii, pe motiv că nu va afecta competiţia din domeniu.

Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenţă, declara la momentul aprobării: "Am primit feedback de la aproape 4.000 de opticieni, într-un test de piaţă derulat în Europa, din care rezultă că Essilor şi Luxottica nu ar câştiga o asemenea putere pe piaţă cât să dăuneze concurenţei".

"Luxottica" şi "Essilor" au dezvăluit, în ianuarie 2017, un plan de fuziune în acţiuni, care dă naştere unui lider mondial în industria de profil, cu vânzări anuale de peste 15 miliarde de euro.

În luna martie, "Luxottica" a mai achiziţionat o participaţie de 67% din "Fukui Megane", companie japoneză cu existenţă din 1969, specializată în producţia de ochelari de aur şi titan.

Achiziţia, a cărei valoare nu a fost dezvăluită de "Luxottica", îi va permite celui mai mare producător de ochelari din lume să câştige prezenţă în zona Fukui, de lângă Kyoto, renumită pentru producţia artizanală de obiecte din metale preţioase, precum titanul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS