Ediția precedentă

Premii primite de BURSA

 

 
Organizator: Ziarul BURSA
 

  Parteneri
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
Parteneri Media
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
Gala BURSA Învingătorii Crizei 2008-2015

Ziarul "BURSA" a premiat "Învingătorii crizei 2008-2015"


 
Votul publicului
Adrian Vasilescu, BNR: "Avem parte de o nouă tranziție către un nou ciclu de creștere"
 Companiile care au trecut cu profit peste criza financiară au fost premiate, săptămâna trecută, în cadrul Galei BURSA "Învingătorii Crizei 2008-2015".
 Chiar dacă mai multe voci, printre care se numără și domnul Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul Băncii Naționale a României (BNR), sunt sceptice că am depășit criza financiară începută în 2008, totuși unele firme au reușit, mai bine decât altele, să se poziționeze astfel încât să se mențină profitabile.
 Adrian Vasilescu a spus, în deschiderea Galei "BURSA", că avem parte de o nouă tranziție, de la ciclul care se încheie, către un ciclu care va veni cât de curând și ne va atenționa cu faza lui de avânt. "Este momentul pe care îl așteptăm cu toții", a transmis domnia sa antreprenorilor.
 Mircea Ursache, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat: "Cu toții trebuie să îi aplaudăm pe cei care au reușit, grație unui management performant, unei guvernanțe corporative serioase, unui tratament echitabil al angajaților, într-un mod de lucru în echipă, să facă posibilă trecerea dintr-o perioadă de criză către o zonă de perspectivă. Eu, ca reprezentant al statului român, am o recunoștință față de dumneavoastră, manageri și acționari ai companiilor românești. Vă mulțumesc și vă felicit".
 Analiștii ziarului BURSA au ales companiile care au avut profit în anii 2008-2015, cifră de afaceri peste 500.000 de euro, o solvabilitate mai mare de unu și fără datorii la stat. Dintre acestea, câștigătorii au fost desemnați în funcție de profitul pe 2015.
 Tot în cadrul Galei BURSA de săptămâna trecută, au fost premiate și companiile alese de public drept învingătoare ale crizei, în urma votului de pe site-ul www.bursa.ro.
 Trei premii, adjudecate de Grupul Banca Transilvania
 Ziarul BURSA a premiat companii din domeniile cele mai importante pentru economie, precum energie, industrie, agricultură, bănci, piața de capital.
 Grupul Banca Transilvania și-a adjudecat trei premii - Banca Transilvania, pentru cea mai profitabilă instituție din domeniul bancar, dar și din cadrul indicelui bursier BET-XT, după un câștig de 537,3 milioane de euro, în 2015, iar BT Capital Partners a ieșit pe locul I, în urma votului publicului, între brokerii de bursă.
 Garanti Bank a fost banca preferată de cititori, pe site-ul nostru.
 La categoria "Construcții", cu un profit de 13,8 milioane de euro anul trecut, învingătoare a ieșit compania Danya Cebus Rom, în timp ce preferata publicului a fost Hidroconstrucția.
 Continental Automotive Products a avut cel mai mare profit din 2015, în domeniul "Industrie", de 159,7 milioane de euro, iar votul publicului a fost câștigat de Automobile Dacia.
 În "Agricultură", ziarul "BURSA" a premiat compania Transavia, pentru câștigul de 12,6 milioane de euro, în 2015, iar cititorii au ales compania Cotnari.
 IBM România s-a clasat pe primul loc, în "IT", după profitul de 15,2 milioane de euro, din 2015, iar Bitdefender a câștigat votul publicului.
 Kaufland România a ridicat premiul pentru cea mai profitabilă companie din "Retail", cu un plus de 145,9 milioane de euro, anul trecut, însă voturile cititorilor s-au îndreptat majoritar către Dedeman.
 Diploma de învingător al crizei în domeniul energetic a revenit companiei Transgaz, care a avut un profit de 109,9 milioane de euro anul trecut, în timp ce Transelectrica a primit cele mai multe aprecieri din partea cititorilor noștri.
 În domeniul "Telecomunicații", Orange a avut cel mai mare profit, în 2015, de 58,9 milioane de euro, iar Vodafone a câștigat votul publicului.
 Sectorul financiar din cadrul Bursei de Valori București a fost premiat atât în funcție de profit, cât și în funcție de randamentul adus acționarilor. Astfel, SIF Transilvania a primit distincția pentru cel mai mare profit, în 2015, în cadrul indicelui BET-FI, iar pentru performanță în administrare pe piața de capital, ziarul "BURSA" a premiat SIF Banat Crișana. La votul publicului, învingatoare a fost SIF Moldova.
 Publicul a mai votat învigătorii crizei și în avocatură, pe "Piperea și Asociații", și în sectorul farmaceutic, pe "Catena".
 În cadrul Galei, au fost decernate și distincții speciale.
 Avocatul Dana Gruia Dufaut a primit un premiu pentru dezvoltarea relațiilor de afaceri româno-franceze. Doamna Dana Gruia Dufaut, de origine română, dar crescută și educată la Paris, a revenit în România imediat după Revoluție, realizând numeroase proiecte juridice pentru mari investitori străini.
 Cum ieșirea Hidroelectrica din insolvență a fost unul din cele mai așteptate momente, atât pe piața de energie, cât și pe piața de capital, ziarul "BURSA" i-a acordat domnului Remus Borza diploma de "Omul anului în energie".
 Hidroelectrica a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, un profit brut de 1,133 milioane de lei, în creștere cu 29% față de perioada similară a anului trecut, a anunțat, recent, societatea.
 Compania de insolvență CITR a primit o distincție pentru cei zece ani de activitate.
 În luna iulie 2016, Hidroelectrica a distribuit acționarilor dividende aferente profitului obținut în anul 2015 în valoare de 675 milioane lei.
 Ziarul BURSA a mai oferit un "Premiu special pentru dezvoltarea capitalului autohton in industrie" , domnului Ștefan Vuza, președintele Grupului Serviciile Comerciale Române, care și-a exprimat interesul să cumpere combinatul "Oltchim". Domnia sa dorește constituirea Companiei Române de Chimie, formată din Chimcomplex și Oltchim.
 Învingătorii crizei au fost aplaudați de peste 400 de participanți - oameni de afaceri, avocați, bancheri, jurnaliști și politicieni.


Galerie Foto

Gala BURSA 2016.