Garda Forestieră Bucureşti: Amenzi de 30.000 de lei, într-o singură zi

A.M.
Miscellanea /

Garda Forestieră Bucureşti: Amenzi de 30.000 de lei, într-o singură zi

Garda Forestieră Bucureşti a amendat cu aproape 30.000 de lei mai mulţi operatori din sectorul forestier şi a confiscat 34,7 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 23.000 de lei, în urma unor controale efectuate marţi, 4 septembrie 2018, în judeţul Ilfov, transmite Agerpres.

"Garda Forestieră Bucureşti a efectuat marţi, 4 septembrie 2018, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov şi Direcţia Silvică Ilfov, 6 controale la operatori economici care desfăşoară activităţi de depozitare şi comercializare a materialelor lemnoase, în judeţul Ilfov. Acţiunea a avut ca scop constatarea legalităţii provenienţei, a circulaţiei şi depozitării materialelor lemnoase, precum şi legalitatea funcţionării instalaţiilor de prelucrare a lemnului rotund", se arată într-un comunicat al Ministerului Apelor şi Pădurilor remis miercuri AGERPRES.

În urma controalelor efectuate a fost constatată o infracţiune de evaziune fiscală şi s-au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de 29.580 lei. De asemenea, s-a confiscat valoric cantitatea de 34,7 mc de material lemnos, care nu s-a mai regăsit fizic în depozit, a cărei valoare totală este de 23.178 lei, conform sursei citate.

În perioada următoare, Garda Forestieră Bucureşti, în colaborare cu Poliţia Română, Jandarmeria Română şi direcţiile silvice, va continua acţiunile de combatere a introducerii pe piaţă în mod fraudulos a materialelor lemnoase fără provenienţă legală, cu precădere în zonele în care sunt suspiciuni că se desfăşoară astfel de activităţi. Totodată, în timpul acestor acţiuni vor fi controlate şi alte activităţi ale operatorilor economici potrivit legislaţiei în vigoare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS