GERMANIA:Încrederea în economie a crescut în mod surprinzător în luna martie

D.V.
Internaţional /

Încrederea în economie a crescut în mod surprinzător în luna martie

Încrederea companiilor germane în economie a crescut în martie, pentru prima dată în ultimele şapte luni, o creştere neaşteptată care oferă o rază de speranţă pentru prima economie europeană, transmite Bloomberg.

Luni, Institutul de cercetare economică Ifo din Munchen a anunţat că încrederea companiilor germane în economie a urcat în luna martie până la 99,6 puncte, de la 98,7 puncte în luna februarie, această ultimă cifră fiind revizuită în sus de la valoare de 98,5 puncte anunţată iniţial. Cifra anunţată de Ifo depăşeşte estimările analiştilor, care mizau pe o valoare de 99,5 puncte.

"Economia germană dă dovadă de rezistenţă", a declarat preşedintele institutului Ifo, Clemens Fuest. Companiile germane "par a fi mai satisfăcute de situaţia actuală a business-ului şi cu siguranţă sunt mai optimiste cu privire la condiţiile din umătoarele şase luni", a adăugat Clemens Fuest.

Datele peste aşteptări cu privire la evoluţia indicelui Ifo au dus la creşterea monedei euro şi a randamentului pentru obligaţiunile europene, cele pentru titlurile de stat germane revenind în teritoriul pozitiv, în timp ce bursele europene şi-au redus pierderile.

"Indicele Ifo a trimis un semnal de uşurare pentru economia Germană. Fundamentele interne solide, dobânzile reduse şi un euro slab, sunt factori în favoarea unei relansări, în principal pe seama investiţiilor, consumului şi a unei reduceri a factorilor de risc global", a declarat Carsten Brzeski, economist şef la ING.

Riscurile externe precum Brexitul, încetinirea economiei chineze şi tensiunile comerciale globale au afectat în ultimele luni încrederea şefilor de companii din Germania. Prima economie europeană a evitat la limită intrarea în recesiune în ultimul trimestru al anului trecut, când PIB a înregistrat o creştere zero după un declin de 0,2% în trimestrul al treilea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS