Germania interzice două organizaţii media

I.M.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Autorităţile germane au interzis două organizaţii media despre care susţin că au legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), grupare care este considerată organizaţie teroristă de Uniunea Europeană şi Turcia, după mai multe percheziţii astăzi, scrie Reuters.

Poliţia a efectuat percheziţii la Mesopotamia Publishing House şi MIR Multimedia în statele Rhine-Westphalia de Nord şi Saxonia Inferioară, mai multe materiale fiind confiscate.

"Cum PKK este în continuare activ în Germania, este necesar să îl controlăm şi să implementăm legile", a declarat ministrul de Interne, Horst Seehofer.

Câştigurile celor două organizaţii sunt trimise în totalitate către PKK, care îşi consolidează astfel capacităţile în Germania, a informat ministerul, adăugând că cele două organizaţii se ascund sub denumirea de organizaţii media.

PKK, având în jur de 14.500 de susţinători, este cea mai mare organizaţie străină radicală din Germania.

Relaţiile dintre Germania, ţară care găzduieşte în jur de 3.000 de etnici turci printre care şi mulţi kurzi şi Turcia s-au îmbunătăţit în ultimele luni după tensiuni cauzate de arestarea unor cetăţeni germani în Turcia şi de măsurile represive luate de guvernul turc în urma unei tentative de lovitură de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS