Grecia lansează o licitaţie de titluri de stat pe termen scurt

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Autorităţile elene vor organiza, în 14 martie, o licitaţie de titluri de trezorerie cu maturitatea la 12 luni, aces­ta fiind cel mai recent pas pe care îl face Grecia către ţelul ambiţios de a-şi recâştiga accesul deplin la pieţele internaţionale de obligaţiuni, în cursul lui 2018, anunţă Associated Press.

Agenţia de gestionare a datoriei publice din Grecia a informat, săptămâna trecută, că la data de 14 martie va fi lansată o licitaţie de titluri de cel puţin 625 de milioane de euro.

Guvernul de la Atena doreşte o revenire completă pe pieţe, după ce planul de salvare pe care l-a derulat cu creditorii externi se va încheia în august.

Luna trecută, guvernatorul băncii centrale de la Atena, Yannis Stournaras, a declarat că Grecia va avea nevoie de o plasă de siguranţă financiară după ce va expira programul de asistenţă, în luna august, astfel că ţara ar trebui să analizeze posibilitatea încheierii unui acord preventiv.

Grecia a primit ajutoare financiare în valoare de 260 de miliarde de euro începând din anul 2010 şi până la expirarea celui de-al treilea acord de asistenţă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS