Grecii vin să finalizeze negocierile cu Sibex pentru CCP

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Grecii vin să finalizeze negocierile cu Sibex pentru CCP

Sibex ar putea să încheie curând contractul cu grecii de la Hellenic Exchanges, pentru serviciile de Contraparte Centrală, reiese dintr-un comunicat transmis, ieri, de bursa sibiană.

Reprezentanţii Sibex şi ai Grupului Helex se vor întâlni la Bucureşti în data de 16 şi 17 ianuarie 2014 pentru a finaliza negocierile iniţiate în 2013 cu privire la cooperarea dintre cei doi operatori bursieri, potrivit comunicatului citat.

Oficialii Sibex arată că acordurile vizează atât furnizarea de servicii de compensare către Sibex, conform cerinţelor EMIR, cât şi o cooperare mai strânsă, prin care cei doi operatori de piaţă intenţionează să ofere participanţilor acces reciproc la pieţele, produsele şi serviciile proprii.

Sibex este presată să se conecteze cât mai rapid la o CCP străină, instituţie cerută la nivel european din septembrie 2013, întrucât răgazul acordat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru reautorizarea Casei Române de Compensaţie (CRC) urmează să expire, în curând.

În plus, Swiss Capital a cerut desfiinţarea CRC, iar acţionarii Sibex urmează să decidă acest subiect, la finalul lunii.

Întrucât încercarea de înfiinţare a unei CCP locale a eşuat, Bursa sibiană a anunţat, în toamnă, că a ales serviciile Hellenic Exchanges.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită