Grupul IAG plafonează deţinerile de acţiuni ale non-europenilor

I.V.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Grupul IAG, proprietarul companiilor British Airways şi Iberia, va plafona deţinerile de acţiuni ale non-europenilor la nivelul actual de 47,5%, pentru a-şi păstra statutul de companie aeriană europeană şi a putea continua zborurile în UE în eventualitatea unui Brexit fără acord, transmite Reuters, conform News.ro.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar nu a convenit încă un acord de retragere, ceea ce implică un posibil risc pentru companiile aeriene care nu îndeplinesc reglementările UE care prevăd ca operatorii europeni să fie deţinuţi şi administraţi în cadrul blocului comunitar.

Operatorii aerieni care nu vor fi deţinuţi în majoritate de entităţi europene, după ieşirea Marii Britanii din UE, riscă pierderea dreptului de zbor în interiorul UE, din cauza reglementrilor referitoare la acţionariat.

Surse din interiorul Comisiei Europene au declarat că Bruxelles-ul a încurajat IAG şi toate companiile aeriene interesate să verifice dacă mai îndeplinesc cerinţele pentru licenţele de operare, în cazul unui Brexit fără acord.

IAG a anunţat într-un comunicat că a suspendat drepturile de vot ale acţiunilor care vor fi cumpărate de orice persoană relevantă din afara UE şi că va cere proprietarului să îşi vândă acţiunile unei terţe părţi sau grupului IAG.

IAG a precizat că cetăţenii din Regatul Unit nu vor fi supuşi acestei reguli.

IAG este înregistrată în Spania şi are sediul central în Marea Britanie, iar acţionarii provin din toată lumea.

Guvernul spaniol şi-a exprimat încrederea că operatorul naţional Iberia este o companie spaniolă şi va putwa să efectueze zboruri în Europa, în eventualitatea unui Brexit dezordonat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS