Grupul ING a ajuns la o deţinere de 5,29% din "Zentiva"

CRISTIAN ŢARI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Grupul ING a raportat, ieri, o deţinere totală de 5,29% din producătorul de medicamente "Zentiva" (SCD), după ce fondul de pensii administrat privat ING a cumpărat, pe 20 noiembrie, un pachet de 0,54% din titlurile SCD care s-a adăugat participaţiei anterioare de 4,38%.

Pachetul grupului olandez este completat de acţiunile din portofoliile altor două fonduri, respectiv fondurile de pensii facultative ING Activ (0,12%) şi ING Optim (0,25%), administrate de "ING Asigurări de Viaţă SA".

Acţionarul majoritar al "Zentiva" este grupul francez "Sanofi-Aventis Europe", care, împreună cu "Zentiva NV" şi "Venoma Holding", cumulează 78,31% din acţiunile SCD.

"Zentiva S.A." a înregistrat un profit de 42,96 milioane lei, în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 15,42%, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

Compania a bugetat pentru acest an o creştere cu 8,4% a cifrei de afaceri, la 348 milioane lei, şi cu 18,6% a profitului net, la 47,8 milioane lei.

Zentiva are planificat pentru acest an un plan de investiţii în facilităţi şi echipamente de producţie în valoare de 7 milioane de lei, după ce anul trecut a derulat investiţii de 10,76 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită