GRUPUL PARLAMENTAR AL PNL:"Cine minte în legătura cu autostrada Piteşti-Sibiu?"

R.P.
/

Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal (PNL) a declarat că până în prezent, există o sumă de poziţii contradictorii ale oficialilor guvernamentali care sunt şi factori de decizie în ceea ce priveşte tronsonul de autostradă Piteşti - Sibiu, potrivit unui comunicat de presă.

Oficialii au declarat că tronsonul de autostradă Piteşti - Sibiu este extrem de important pentru ambele capitale de judeţ de la cele două capete ale lui. Două zone puternic industrializate cu numeroşi investitori străini şi o zonă turistică de excepţie sunt argumentele pentru a se trece cât mai urgent la începerea lucrărilor pe acest tronson, conform parlamentarilor.

În data de 3 decembrie 2013, premierul Victor Ponta a prezentat în Parlament un plan al priorităţilor privind construcţia de autostrăzi, în care tronsonul Piteşti - Sibiu nu se regăseşte.

În data de 21 martie 2014, premierul Victor Ponta declara la Dacia Piteşti: "Le-am confirmat celor de la Dacia că din programul 2007-2013 de autostrăzi deja s-au alocat 25 milioane euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate, ca în 2015 să începem lucrările pe baza noului studiu de fezabilitate din ambele capete, dinspre Sibiu şi dinspre Piteşti".

Iar la 11 februarie 2014, ministrul Dan Şova a afirmat pe blogul personal că "putem începe efectiv construcţia autostrăzii Piteşti - Sibiu de la 1 ianuarie 2017"". Termenele prezentate de ministrul Şova variază de la 6 luni, cât este alocat licitaţiei pentru realizarea studiului de fezabilitate, la 24 de luni, perioadă minimă impusă de Comisia Europeană pentru realizarea efectivă a studiului de fezabilitate, şi 6 luni pentru licitaţia construirii autostrăzii.

Grupul Parlamentar al PNL a precizat că în urma respectivelor declaraţii ale lui Şova şi ale premierului, "ne este foarte greu să dăm un răspuns la toate aceste întrebări. Un lucru este însă sigur: undeva, la cineva există un înalt nivel de incompetenţă şi ne este teamă că nu vor începe prea curând procedurile şi lucrările efective la autostrada Piteşti - Sibiu".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS