Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Grupul Rădăcini preia de la Ford România vânzarea pieselor de schimb pentru Daewoo

Ziarul BURSA #Companii #Auto /

Grupul Rădăcini va prelua operaţiunile de vânzare a pieselor de schimb pentru autovehicule Daewoo de la Ford România, urmând ca, cel mai probabil, până la sfârşitul lunii să achiziţioneze tot stocul de componente de la compania americană.

În prezent, vânzările de piese de schimb de origine pentru autovehiculele Daewoo în România sunt controlate de Ford, ca urmare a preluării Daewoo Autoturisme România. "Rădăcini furnizează pe piaţa din Româ-nia mai mult de jumătate din volumul pieselor de schimb pentru Daewoo. Ford a decis să externalizeze aceste operaţiuni, iar Rădăcini va cumpăra tot stocul rămas, în valoare de aproximativ 2 milioane euro. Vom furniza pe piaţă piesele din stoc, iar dacă va mai exista cerere, vom trece la import", a declarat directorul general al grupului Rădăcini, Nicuşor Sorescu, citat de Mediafax.

Consiliul Concurenţei a anunţat ieri că analizează operaţiunea de concentrare economică ce urmează a fi realizată de către Rădăcini prin preluarea controlului unic asupra activităţii de vânzare a pieselor de schimb pentru autovehiculele Daewoo de la Ford România.

"Conform obligaţiilor contractuale, Ford trebuie să asigure piesele de schimb aferente şi service-ul necesar şi după scoaterea din programul de fabricaţie a autovehiculelor Daewoo, direct sau prin terţi abilitaţi, pentru o perioadn de cel puţin opt ani calculată de la data vânzării ultimelor autovehicule, în septembrie 2008. Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ford Motor a achiziţionat în septembrie 2007 un pachet reprezentând 72,4% din acţiunile Automobile Craiova, unde au fost produse până în anul 2008 mai multe modele Daewoo. Compania americană produce în prezent la Cariova autoutilitara Transit Connect şi pregăteşte lansarea autoturismului de clasă mică B-Max.

Grupul Rădăcini este deţinut de omul de afaceri de oriegine iraniană Ali Madadi şi activează pe piaţa auto românească din anul 1995. Rădăcini este dealer Opel, Chevrolet, Suzuki, Mazda şi Citroen, deţine centre de vânzare piese de schmb şi un parc de vânzări auto second hand.

Anul trecut, compania a intrat şi pe piaţa livrărilor de pizza, cu franciza americană Domino"s Pizza, iar în vara acestui an a deschis un centru de pregătire profesională în domeniul auto.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS