Guvernul a adoptat Ordonanţă privind înfiinţarea Fondului Suveran

V.D.
Politică /

Guvernul a adoptat Ordonanţă privind înfiinţarea Fondului Suveran

Guvernul a adoptat, astăzi, Ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care ar urma să aibă o capitalizare de circa 9 miliarde de lei. Ulterior, vor fi stabilitate şi companiile care intră în Fond, a anunţat, joi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat recent că ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi adoptată în şedinţa de Guvern, urmând ca până la sfârşitul anului să fie adoptate restul actelor normative necesare. Funcţionarea efectivă a fondului suveran va începe în 2019, a spus el.

Joi, Teodorovici a anunţat că acele companii, care vor intra în Fond, vor fi anunţate ulterior.

"Iniţial, vom crea cadrul legislativ în care să putem crea astfel de fonduri. (...) Ulterior, vom anunţa şi companiile care vor intra în acest Fond. Acest fonduri au rol în finanţarea inclusiv a start-up-urilor, a investiţiilor în industrie (...), în crearea de locuri de muncă, în dezvoltarea capitalului uman şi a pieţei de capital", a anunţat ministrul.

Pe lista companiilor care ar urma să facă parte din Fond sunt firme precum Tarom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Romsilva, CFR Călători, CFR Marfă, aeroporturile din Bucureşti, portul Constanţa, Poşta Română sau Cupru Min.

Teodorovici a anunţat, totodată, că a fost introdus în legislaţie ceea ce a fost stabilit în discuţiile cu Eurostat.

"A fost o serie de analize cu cei de la Eurostat. Am inclus tot ce am discutat cu dânşii. Vreau să văd cum decurg lucrurile până la finalul anului", a spus ministrul.

Eurostat a cerut ca FSDI să fie înfiinţat ca societate cu activitate de intermediere financiară, care să respecte legislaţia Uniunii Europene (UE).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS