Guvernul are tot mai mari şanse să cadă până la finele anului, avertizează analiştii ING

Izabela Sîrbu
Bănci-Asigurări /

Guvernul are tot mai mari şanse să cadă până la finele anului, avertizează analiştii ING

Şansele ca Guvernul să cadă până la finele anului cresc treptat, mai ales că situaţia politic s-ar putea deteriora semnificativ în perioada octombrie - noiembrie, se arată într-un raport realizat de economiştii ING Bank România.

"Nu vedem niciun risc pentru acordul cu FMI încă, dar instabilitatea politică este în creştere. Remanierea Guvernului a fost mai amplă decât s-a anticipat iniţial de către presă, însă ea nu implică nici un risc pentru acordul cu FMI", consideră economiştii ING Bank.

Aceştia amintesc că oficialii FMI au venit în ţara noastră chiar şi la finele anului 2009, când nu exista niciun guvern, şi au declarat că negociază cu statul, nu cu un anumit partid.

"În plus, premierul este acelaşi şi, în cele din urmă, el este cel care decide în privinţa acordurilor cu FMI şi Uniunea Europeană. Mai mult, România nu este în situaţia de a renunţa la acordul cu FMI, indiferent de partidul care guvernează", continuă analiştii băncii.

Ei consideră că remanierea guvernamentală indică faptul că tensiunile existente în cadrul PDL sunt în creştere, mai ales că opoziţia şi-a anunţat intenţia de a îndepărta actualul Guvern prin intermediul unei alte moţiuni.

În plus, aceştia mai avertizează că este doar o problemă de timp până când Ministerul de Finanţe va începe să plătească dobânzi la împrumuturile atrase mai mari de 7%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS