GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Guvernul vrea GDR-uri şi pentru privatizarea Electrica

E.D.
Companii /

Guvernul a emis o hotărâre pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica", care va fi listată şi pe bursa de la Londra, investitorii putând achiziţiona GDP-uri, la fel ca şi la compania Romgaz.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, statul doreşte lansarea unei oferte publice de majorare a capitalului social prin aport de capital privat.

Oferta prin care Electrica scoate la vânzare pe bursă acţiuni noi reprezentând 105% din capitalul social va avea trei tranşe, iar investitorii pot cumpăra atât acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi GDR-uri pe piaţa de la Londra, la fel ca în oferta derulată de Romgaz.

Prin această ofertă statul vizează transferul a 51% din acţiunile companiei către investitori privaţi. În prezent, Electrica este controlată integral de stat, prin Ministerul Economiei. Compania are un capital social de 2,06 miliarde lei.

Noile titluri vor avea ataşate drepturi de alocare, astfel că investitorii care cumpără acţiuni pe piaţa de la Bucureşti vor primi drepturi de alocare, iar certificatele de depozit (GDR) de la Londra vor avea activ suport drepturile de alocare.

După înregistrarea majorării de capital la Registrul Comerţului, drepturile de alocare vor fi înlocuite de acţiuni, iar în cazul GDR-urilor, activul suport va fi pe acţiuni.

Vânzarea acţiunilor inclusiv prin GDR-uri este necesară având în vedere valoarea ridicată a ofertei pentru piaţa de la Bucureşti, dar şi pentru evitarea scăderii preţului după listare, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a Electrica.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS