Haosul provocat de huligani se extinde pe stadioanele din Europa

D.N.
Ziarul BURSA #Sport /

Haosul provocat de huligani se extinde pe stadioanele din Europa

Grecia, Anglia şi Franţa sunt trei dintre ţările în care suporterii au provocat incidente grave, fiind o adevărată minune că nu s-a petrecut o tragedie pe niciunul dintre stadioanele unde au existat evenimente neplăcute.

Devine tot mai evident că forţele de ordine pot fi luate foarte uşor prin surprindere atunci când grupuri organizate de ultraşi decid să-şi regleze, pe stadion, conturile cu suporterii rivali, cu conducerile cluburilor sau chiar cu proprii jucători.

Situaţia cea mai gravă este în Grecia, unde chiar a apărut informaţia că premierul Alexis Tipras intenţionează să suspende competiţia din cauza multiplelor evenimente, în mijlocul cărora se află şi tehnicianul autohton Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK Salonic. Meciul dintre PAOK şi Olympiakos Arena a fost suspendat după ce antrenorul oaspeţilor a fost lovit de un obiect din tribună şi a ajuns la spital. Federaţia a dat o pedeapsă drastică pentru PAOK, meci pierdut cu 0-3, minus trei puncte şi porţile stadionului închise pentru două partide. La scurt timp fanii lui PAOK au intrat cu forţa într-o televiziune şi l-au obligat pe un prezentator să citească un comunicat în care cereau să le fie făcută dreptate. Ulterior pedeapsa a fost diminuată, dar la următorul meci, PAOK Salonic - AEK Atena, disputat la sfârşitul săptămânii trecute, lucrurile au luat-o, din nou, razna. PAOK a deschis scorul în minutul 90, arbitrul a validat golul, după minute bune de proteste ale celor de la AEK l-a anulat, moment în care patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, cu pistolul la centură, păzit de doi bodyguarzi a intrat pe teren ca să-i ceară socoteală arbitrului. A existat şi un mic război cu oficialii oaspeţilor, echipele au fugit la cabine, tribunele s-au inflamat, iar la vestiare arbitrul a revalidat golul, dar nu a reuşit să-i convingă pe oaspeţi să revină pe teren, pentru final, aceştia susţinând că se tem pentru vieţile lor. O întreagă nebunie, care nu mai are nicio legătură cu fotbalul.

În cealaltă parte a continentului, în Anglia, la Londra, suporterii au pătruns pe teren la meciul West Ham - Burnley 0-3, în minutul 66 al jocului, imediat după ce oaspeţii au deschis scorul, pentru a protesta împotriva acţionarilor formaţiei din Londra. A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru ca meciul să poată continua, mai ales că unul dintre jucătorii de la West Ham, Mark Noble a intrat în conflict cu un suporter. Fanii cer patronilor echipei să vândă clubul unui om de afaceri mai potent financiar. Suporterii anunţă noi incidente în cazul în care nu se schimbă acţionariatul.

În Franţa, jucătorii au fost mai puţin norocoşi. Supăraţi din cauza rezultatului partidei Lille - Montpellier, scor 1-1, spectatorii de la una dintre peluze au invadat terenul şi i-au atacat pe jucători echipei gazdă. Forţele de ordine au fost depăşite numeric. Marcatorul golului gazdelor, Pepe, a fost lovit cu piciorul în burtă, restul jucătorilor au reuşit să fugă pe culoarul care duce spre vestiare, iar jandarmii au reuşit cu greu să-i oprească pe suporteri să nu pătrundă peste aceştia la vestiare.

În Germania, suporterii lui Hamburg SV au pus pe gardul bazei de pregătire un banner în care jucătorii şi conducătorii sunt ameninţaţi: "Timpul vostru s-a scurs. Nu scapă niciunul", deranjaţi de rezultatele proaste ale echipei, care de ani buni luptă doar pentru evitarea retrogradării.

Toate aceste incidente nu au nicio legătură cu sportul, de fapt ele indică unele probleme sociale mult mai grave, care nu pot fi rezolvate de fotbalişti, antrenori sau acţionari.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. Asa zisii "jucatori", in cardasie cu mafia caselor de pariuri, trucheaza non stop meciurile si credeti ca suporterii nu au aflat de aceste jecmaneli si sfidari?!!? Nu dom'le , nu e o problema sociala ci e un flagel ce a cuprins, de mai mult de 10 ani, toata lumea !!!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
FNGCIMM
Cotnari
Erfi
Flixi
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Verattiva
Contessina
Primigi
Adhouse
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită