"Hidraulica Plopeni" vrea să atragă 12,1 milioane lei pentru construcţia unei centrale de energie solară

F.A.
Ziarul BURSA #Companii /

Nicolae Gherguş, Confident Invest: "Fondurile nerambursabile pe care firma le va atrage reprezintă practic un < cadou > pentru investitori".

Nicolae Gherguş, Confident Invest: "Fondurile nerambursabile pe care firma le va atrage reprezintă practic un < cadou > pentru investitori".

"Hidraulica Uzina Mecanică" Plopeni a lansat vineri o ofertă publică iniţială prin care vrea să obţină fonduri de până la 12,12 milioane lei pentru a investi într-o centrală electrică solară care să asigure necesarul de energie al firmei şi să permită şi livrarea de energie în sistemul naţional.

Oferta se va încheia pe 3 decembrie, iar producătorul de pompe şi echipamente hidraulice vrea să se lis-teze în urma acesteia la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea prin care firma va oferi spre cumpărare 97 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei este intermediată de casa de brokeraj "Confident Invest".

Hidraulica va cofinanţa astfel construcţia unei centrale electrice solare, care va asigura necesarul de energie pentru activitatea de producţie şi va permite livrarea de energie către sis-temul naţional. Proiectul va atrage fonduri europene nerambursabile în valoare de peste un milion de euro.

"Am ales finanţarea prin intermediul pieţei de capital întrucât presupune costuri mai reduse comparativ cu un credit bancar. Centrala ne va asigura necesarul de energie şi vom avea posibilitatea de a vinde energie, ceea ce va contribui la creşterea veniturilor firmei cu 10-15%", a declarat vineri, cu ocazia lansării ofertei, preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidraulica, Ionel Dinu, citat de Mediafax.

La rândul său, directorul general al Confident Invest, Nicolae Gherguş, a declarat că fondurile nerambursabile pe care firma le va atrage reprezintă practic un "cadou" pentru investitori.

Firma îşi propune pentru anul viitor extinerea exporturilor, vizând în special pieţe din China, Iran, Egipt şi Rusia, prin lansarea de noi produse, precum pompele cu pistoane axiale.

Hidraulica s-a desprins în anul 2003 din Uzina Mecanică Plopeni, iar în prezent necesarul de energie al producătorului de pompe şi echipamente hidraulice este furnizat de firma-mamă.

Investitorii interesaţi vor putea subscrie acţiuni la un preţ cuprins în intervalul 0,11 - 0,125 lei, valoarea finală urmând să se determine în funcţie de volumul subscrierilor. În situaţia în care acţiunile subscrise depăşesc de două ori numărul de titluri oferite, preţul de ofertă va fi preţul maxim, de 0,125 lei.

Hidraulica UM estimează să atragă fonduri de minim 10,67 milioane lei şi de maxim 12,12 milioane lei. În prezent, capitalul firmei este de 13,65 milioane lei, împărţit în 136,95 milioane tiluri cu o valoare nominală de 0,1 lei.

La sfârşitul ofertei, Hidraulica UM va solicita listarea cel puţin la categoria de bază a BVB, vizând categoria a doua.

Firma este controlată de Dănel Dinu, cu 99,96% din acţiuni, iar în cazul în care jucătorii vor subscrie integral titlurile din ofertă şi acţionarii deja existenţi nu vor subscrie omul de afaceri va deţine 58,51% din capital. Dinu deţine şi firma Autocora Alexandria, acţionar al producătorului de utilaje agricole MAT Craiova.

În primele şase luni din 2010, Hidraulica UM a avut afaceri cu 13,8% mai reduse, de la 5,98 milioa-ne lei la 5,15 milioane lei, şi a înregistrat un profit net de 411 lei, după ce în perioada de referinţă din 2009 a consemnat pierderi de 182.353 lei. Potrivit firmei, piaţa externă contribuie cu 42% la cifra de afaceri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS