Hidroelectrica estimează pentru acest an venituri mai mici cu 3,5%

D.I.
Companii #Energie /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Producătorul de energie Hidroelectrica estimează pentru acest an venituri totale de 3,19 miliarde lei, cu 3,5% mai mici faţă de veniturile preliminate pentru 2017, şi pregăteşte investiţii de 490,58 milioane lei în acest an, potrivit unor acte ce urmează a fi aprobate în Adunarea Generală a Acţionarilor din 4 mai.

De asemenea, societatea şi-a bugetat un profit brut de 937,16 milioane lei în acest an, de 1,7 ori mai puţin faţă de anul 2017, când a încheiat cu un profit brut estimat de 1,6 miliarde lei.

Cheltuielile totale sunt bugetate la 2,26 miliarde lei, în creştere cu aproape 32% faţă de anul trecut. Principalele motive care stau la baza acestei majorări sunt: provizioane aferente abandonării unor investiţii istorice cu funcţiuni complexe, în vederea listării companiei, dar şi ca urmare a creşterii salariilor cu 80,12 milioane lei, datorită negocierii unui nou contract colectiv de muncă pe o perioadă de doi ani.

În plus, numărul angajaţilor va creşte cu 214 (6,5%), la circa 3.600.

Totodată, potrivit reprezentanţilor companiei, cresc şi cheltuielile de natură salarială cu peste 43%, la 363,1 milioane lei, acestea fiind formate din creşterea fondului de salarii cu 93,4 milioane lei şi a bonusurilor (cu 16,3 milioane lei).

Compania estimează pentru acest an o producţie de 14,64 TWh, previzionată în baza hidrologiei medii din ultimii cinci ani.

Potrivit sursei citate, Hidroelectrica pregăteşte investiţii de 490,58 milioane lei în acest an, din care cea mai mare parte merge în dezvoltare, 224,82 milioane lei, iar alte 187,21 milioane lei merg în retehnologizare.

În ceea ce priveşte programul de dezvoltare şi retehnologizare din acest an, acesta este orientat spre lucrări pentru punerea în funcţiune a hidrocentralelor Bretea, Răstolniţa, Dumitra, Bumbeşti, Nehoiaşu II şi Ravcoviţa, între 2018-2020.

Fondurile vor fi direcţionate şi spre retehnologizarea CHE Stejaru şi modernizarea hidroagregatelor de la centralele Bereşti, Călimăneşti şi Slatina. Compania doreşte totodată să demareze contractarea lucrărilor pentru retehnologizarea centralei Vidraru.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din ţara noastră şi prinicipalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Puterea instalată de care dispune compania este de 6.444 MW.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. La Hidroelectrica e ca in bancul cu "Vise taica, vise!" Compania a scazut de la 6600 MW la 6300 MW in loc sa creasca si nu a fost dar nici un director afara. Au mai angajat si altii. Au venit companii straine in Romania si au facut centrale de peste 4000 MW pe solar si eolian. Cit este cota Hidroelectrica pe aceasta piata? Nimic! De cand se povesteste de retehnologizari si centrale hidro noi sunt peste 30 de ani. Salariile s-au marit dar lipsa rezultatelor este aceeasi. La privat erai data afara de mult pentru inactivitate.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro