GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

HIDROELECTRICA:Modernizarea centralei Bereşti - investiţie de 18,2 milioane lei

V.D.
Companii /

Modernizarea centralei Bereşti - investiţie de 18,2 milioane lei

Hidroelectrica a finalizat retehnologizarea hidroagregatului 2 de la centrala Bereşti, după realizarea unor lucrări de modernizare care s-au ridicat la 18,2 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Lucrările au fost realizate de Hidroserv şi au fost adjudecate în urma unei proceduri concurenţiale, unde s-au înscris doi participanţi.

Modernizarea a urmărit implementarea de soluţii tehnologice de ultimă oră care să conducă la îmbunătăţirea parametrilor generali de funcţionare, creşterea gradului de automatizare şi a siguranţei în exploatare a centralei.

"Ne aflăm astăzi într-un moment important, în prima zi a unui nou ciclu tehnologic pentru hidroagregatul 2 al CHE Bereşti. În general se vorbeşte despre investiţii la modul viitor, dar iată că lucrurile se întâmplă pentru noi acum. Ne propunem să continuăm investiţiile, astfel încât să securizăm portofoliul actual. Nu ne putem gândi la dezvoltare şi extindere fără să ne asigurăm că păstrăm ceea ce avem. În ceea ce priveşte investiţiile, pot să vă spun cu certitudine că fiecare pas contează. Important este să ne mobilizăm, să depăşim barierele cu care ne confruntăm", a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

CHE Bereşti este o centrală de tip baraj, amplasată pe cursul râului Siret la circa 4 kilometri aval de localitatea Bereşti, echipată cu două hidroagregate (2x 21,75MW), cu turbine hidraulice tip Kaplan vertical KVB 26-17,7, având Qi = 165m3/ sşi Hmax=18.3 m. Centrala Bereşti are o producţie medie anuală de energie de 110 GWh.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS