Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Hidroelectrica şi autorităţile colaborează pentru protecţia mediului

R.V.
Comunicate de presă /

Hidroelectrica şi autorităţile colaborează pentru protecţia mediului

Viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, şi Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica, au semnat, conform unui comunicat remis Redacţiei, un protocol de colaborare, al cărui scop îl reprezintă "cooperarea în vederea identificării şi aplicării soluţiilor optime pentru accelerarea proceselor dedicate domeniilor protecţiei mediului şi energiei prin derularea unor proiecte specifice activităţilor de producere a energiei electrice în hidrocentrale, care să sprijine îmbunătăţirea condiţiilor de mediu, conservarea biodiversităţii şi dezoltarea durabilă".

Prin semnarea acestui document se face un pas important către transparenţă, dialog şi cooperare între autorităţi centrale şi locale, organizaţii non-guvernamentale şi compania Hidroelectrica în domeniul protecţiei mediului, în concordanţă cu prevederile Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României şi Strategiei Energetice a României.

În comunicat se precizează faptul că este vizată cu precădere implementarea unor proiecte LIFE privind creşterea gradului de conştientizare cu privire la responsabilitatea gestionării deşeurilor.Totodată, este vizată şi implementarea unor soluţii optime pentru susţinerea comunităţilor biologice de floră şi faună, în armonie cu nevoile economico-sociale ale comunităţilor locale.

" Pe modelul unor companii din alte state, cu tradiţie mai avansată în ceea ce priveşte protecţia mediului, avem în vedere câteva proiecte pilot referitoare, spre exemplu, la realizarea scărilor de peşti. Vizăm, de asemenea, identificarea unor soluţii tehnologice de colectare automatizată a deşeurilor în zona Barajului Izvorul Muntelui. " -a precizat Bogdan Badea.

Anterior evenimentului de semnare a protocolului, Directorul General Hidroelectrica, i-a însoţit pe Ministrul Energiei, Anton Anton, dar şi pe reprezentanţii presei locale şi centrale la Barajul de la Izvorului Muntelui, pentru a evalua acţiunile întreprinse de compania energetică în vederea îndepărtării poluării. De asemenea, delegaţia a efectuat o vizită la CHE Stejaru (Dimitrie Leonida), centrală aflată în curs de retehnologizare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS