Hoist Finance Suedia vrea să preia credite neperformante din băncile greceşti

A.V.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Hoist Finance AB, firmă suedeză de restructurare a datoriilor, este pe punc­tul să cumpere portofolii de credite neperformante de la băncile greceşti care se pregătesc să scape de aceste împrumuturi, anunţă Bloomberg.

"Au fost foarte multe discuţii cu privire la Grecia, însă acum lucrurile au început să se mişte", a declarat directorul general al Hoist, Klaus-Anders Nysteen, adăugând: "Băncile din Grecia au ajuns într-un punct în care sunt pregătite şi dispuse să vândă credite neperformante. În plus, acum există şi reglementările necesare".

Hoist Finance cumpără şi restructurează credite neperformante de la cele mai mari bănci din Europa. Firma suedeză operează pe pieţe precum Marea Britanie, Germania, Polonia, Franţa şi Spania. În ultimii ani, compania a început să investească în Italia, iar acum şi-a îndreptat atenţia spre Grecia.

Creditele neperformante din Grecia au ajuns la aproximativ 100 de miliarde de euro la finele lunii septembrie 2017, sumă care reprezintă aproximativ 45% din totalul împrumuturilor bancare din ţară.

Expuneri mai mari se regăsesc pe segmentul creditelor de consum (53%) şi pe cel al împrumuturilor destinate companiilor mici şi mijlocii (59%).

Klaus-Anders Nysteen a subliniat: "Grecia are doar patru bănci relevante de la care să cumperi, astfel încât fie ajungem la un acord cu acestea, fie nu. Am avut întâlniri cu toate cele patru mari bănci elene, precum şi cu banca centrală şi, din câte am înţeles, nu există o nevoie imediată de injecţii de capital. Însă, vânzarea creditelor neperformante este o modalitate de consolidare a gradului de capitalizare".

Cele patru mari bănci greceşti sunt National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS