Huawei susţine că echipamentele sale sunt sigure şi respinge din nou acuzaţiile SUA

V.I.
Companii /

Huawei susţine că echipamentele sale sunt sigure şi respinge din nou acuzaţiile SUA

Huawei Technologies a reiterat că echipamentele sale de telecomunicaţii sunt la fel de sigurare ca ale altor producători şi a criticat guvernul american pentru că încearcă să întoarcă împotriva sa guvernele aliate, transmite Reuters.

Grupul chinez, lider al pieţei echipamentelor de telecomunicaţii, este ţinta unei campanii din partea Washingtonului, care a interzis utilizarea în SUA a reţelelor sale 5G, din cauza legăturilor cu guvernul chinez, afirmând că ţările occidentale ar trebui să interzică la rândul lor echipamentele Huawei.

Problema are o importanţă majoră datorită rolului 5G în produsele conectate la internet, de la automobilele autonome şi oraşele inteligente la realitatea augmentată şi inteligenţa artificială.

"Suntem probabil cel mai testat furnizor din lume", a afirmat directorul pentru securitate cibernetică al Huawei, Sophie Batas, la noul centru de securitate cibernetică din Bruxelles.

Aceasta a criticat comentariile lui Robert Strayer, secretar adjunct pentru politici în domeniul ciberneticii, comunicaţiilor internaţionale şi informaţiilor în Departamentul de Stat, care a afirmat miercuri că ţările ar trebui să adopte reglementări de securitate bazate pe riscuri pentru 5G care să ducă la interzicerea echipamentelor Huawei.

"Am dificultăţi să cred că un guvern ca cel al Statelor Unite a organizat o conferinţă de presă pentru a se referi la o singură companie şi mă întreb de ce merge atât de departe", a spus Sophie Batas.

Statele Unite şi China sunt implicate şi într-un conflict comercial de lungă durată.

Batas a spus că există o serie de teste pe care clienţii le pot efectua asupra produselor Huawei, la centrul din Bruxelles şi la centre similare din mai multe ţări, existând şi posibilitatea de angajare a unor evaluatori independenţi.

Ea a mai arătat că firmele de avocatură Zhong Lun, Clifford Chance şi Ernst & Young au analiza legislaţia chineză în domeniul spionajului şi au ajuns la concluzia că acestea nu permit Beijingului să instaleze funcţii secrete în echipamentele companiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS