Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

IEA: Gazele naturale vor devansa cărbunele

V.D.
Materii Prime /

Gazele naturale vor devansa cărbunele

Cererea de gaze naturale ar urma să o depăşească pe cea de cărbune, pentru a deveni a doua mare sursă de energie a lumii, după petrol, până în 2030, datorită eforturilor de reducere a poluării aerului şi creşterii gradului de utilizare a gazelor naturale lichefiate (LNG), a prognozat marţi Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), transmite Reuters.

În raportul său intitulat "World Energy Outlook 2018", Agenţia, cu sediul la Paris, a subliniat că cererea de energie va creşte cu peste un sfert între 2017 şi 2040, plecând de la ipoteza unei utilizări mai eficiente a acesteia, dar s-ar dubla fără astfel de progrese în domeniul eficienţei energetice.

Cererea globală de gaze naturale va creşte cu 1,6% pe an până în 2040, când va fi cu 45% mai mare decât este în prezent, a precizat IEA.

Aceste estimări sunt bazate pe un scenariu al IEA, intitulat "New Policies Scenario", care ţine cont de acţiunile legislative şi politicile destinate reducerii emisiilor poluante şi combaterii modificărilor climatice. În plus, aceste estimări pleacă de la ipoteza unei eficienţe energetice mai mari când vine vorba de utilizarea combustibililor, a clădirilor şi a altor factori.

"Gazele naturale sunt combustibilii fosili cu cel mai puternic ritm de creştere în New Policies Scenario, depăşind cărbunele până în 2030 pentru a deveni a doua mare sursă de energie, după petrol" susţine raportul IEA.

China, deja cel mai mare importator mondial de petrol şi cărbune, ar urma să devină în curând cel mai mare importator de gaze naturale, iar până în 2040 importurile sale nete se vor apropia de nivelul Uniunii Europene. Deşi China este al treilea mare utilizator mondial de gaze naturale, după SUA şi Rusia, gigantul asiatic trebuie să importe aproximativ 40% din necesarul său, deoarece producţia locală nu poate ţine pasul cu cererea.

Economiile emergente din Asia vor fi responsabile pentru aproximativ jumătate din creşterea cererii mondiale totale de gaze, iar ponderea lor în importurile de gaze naturale lichefiate se va dubla până la 60%, până în 2040, se arată în raportul IEA.

"Deşi este prematur să vorbim de o piaţă mondială a gazelor naturale similară cu cea pentru petrol, comerţul cu gaze naturale lichefiate a crescut semnificativ ca volum după 2010 şi a ajuns la pieţe care anterior erau izolate", apreciază IEA

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS