IGC şi-a îmbunătăţit estimările privind recolta de grâu pe anul curent

Mirabela Vasile
Materii Prime /

Consiliul Internaţional al Cerealelor (IGC) şi-a majorat estimările referitoare la recolta mondială de grâu din sezonul 2014/2015 cu 10 milioane de tone, ca urmare a unor recolte peste aşteptări în Europa şi regiunea Mării Negre, transmite Bloomberg.

În raportul său lunar, IGC estimează că producţia mondială de grâu în actualul sezon va ajunge la 720 milioane de tone, la egalitate cu cea din ultimul sezon. IGC şi-a îmbunătăţit şi estimările referitoare la producţia totală de cereale în 2015-2016 cu 18 milioane de tone până la 1,988 miliarde tone, ca urmare a revizuirii în sus a estimărilor privind recoltele de grâu şi orz.

În schimb, IGC şi-a redus estimările privind recoltele de porumb din Uniunea Europeană şi Ucraina precum şi cele referitoare la recolta de grâu din Canada.

De asemenea, IGC şi-a îmbunătăţit şi estimările cu privire la consumul mondial de grâu, până la 716 milioane de tone, cu 9 milioane de tone mai mult decât în 2014-2015, precum şi estimările cu privire la consumul total de cereale, cu şapte milioane de tone până la nivelul record de 1,985 miliarde tone.

IGC susţine că stocurile mondiale de cereale vor continua să crească, urmând ca în acest sezon să ajungă la 447 milioane de tone, cea mai ridicată valoare din ultimii 29 de ani.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS