IMPLICAŢIILE NOULUI COD FISCAL ASUPRA IMM-URILOR - EDIŢIA A II-A / ANDA ENE, FNGCIMM:"Piaţa creditului pentru IMM-uri - încă insuficient dezvoltată"

Ziarul BURSA #Companii /

"Piaţa creditului pentru IMM-uri - încă insuficient dezvoltată"

Piaţa creditului pentru IMM din ţara noastră este încă insuficient dezvoltată, este de părere Anda Ene, expert comunicare în cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), care a menţionat că încă nu putem vorbi de o relansare a creditelor pentru IMM.

Studiile Băncii Naţionale a României (BNR) constată reducerea, în ultimii ani, a numărului de întreprinderi mici şi mijlocii care apelează la credit bancar, a declarat doamna Ene, adăugând: "În România, piaţa creditului pentru IMM-uri este încă insuficient dezvoltată: în percepţia IMM-urilor costul finanţării şi garanţiile solicitate sunt încă prea mari, iar în percepţia finanţatorilor riscul asociat creditării întreprinderilor mici, cu deosebitre al întreprinderilor noi şi al clienţilor fără istoric de creditare, este considerat prea ridicat".

Domnia sa şi-a arătat speranţa ca prevederile noului Cod Fiscal să contribuie la o mai mare stabilitate a reglementărilor eferente IMM-urilor şi, respectiv, la relansarea procesului investiţional.

În circa 14 ani de activitate, FNGCIMM a sprijinit un număr de 24.424 de IMM, volumul total al finanţărilor garantate fiind de 33,3 miliarde lei. Garanţia maximă ce poate fi accesată este de 2,5 milioane de euro pe beneficiar sau grup de debitori, procentul maxim de garantare fiind de 80% din valoarea finanţării.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS