Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

IMPLICAŢIILE NOULUI COD FISCAL ASUPRA IMM-URILOR - EDIŢIA A II-A / CRISTINA CHIRIAC, ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A ANTREPRENORILOR:"Tinerii vor putea lua calea antreprenoriatului când vom avea o fiscalitate predictibilă"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii /

"Tinerii vor putea lua calea antreprenoriatului când vom avea o fiscalitate predictibilă"

Rata de succes a privatizărilor din ultimii 25 de ani este sub 25%, potrivit Cristinei Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor. Domnia sa a precizat: "În 1989, sectorul privat din România nu exista. Din 1990 au început să fie demarate mai multe programe, iar cea mai importantă prevedere a programelor din ultimii 25 de ani a fost privatizarea. În această perioadă au fost privatizate 7726 de companii, iar rata de succes este mai mică de 25%. (...) Mai puţin de 25% din companiile privatizate mai sunt în viaţă. Efectul social al acestui fenomen este pierderea a 2 milioane de locuri de muncă".

În opinia doamnei Chiriac, sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) trebuie să preia responsabilităţile care decurg din acest fenomen, guvernul, sindicatele, patronatele, ONG-urile trebuind să acorde o importanţă deosebită domeniului IMM.

"Durerea cea mai mare este că sectorul IMM este lăsat în permanenţă pe ultimul plan", a mai spus domnia sa, adăugând că predictibilitatea lipseşte cu desăvârşire.

Singurul instrument care poate aşeza pe criterii normale de piaţă companiile şi managementul acestora este Codul Fiscal, opinează doamna Chiriac, susţinând: "Când vom avea criterii fiscale predictibile, când angajările nu se vor mai face ca în prezent, atunci tinerii vor putea lua calea antreprenoriatului. (...) Un tânăr nu poate pleca pe drumul antreprenoriatului când ştie câte taxe va avea de plătit".

Domnia sa mai precizează că nu este suficient să avem manageri ca să fie îndeplinite criteriile de performanţă dintr-o companie de stat şi că aceştia trebuie ajutaţi de echipe de specialişti ca să ducă la îndeplinire ceea ce şi-au propus.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS