IMPLICAŢIILE NOULUI COD FISCAL ASUPRA IMM-URILOR - EDIŢIA A II-A / DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR:"Suntem prea aproape de comunism şi ne dorim încă să lucrăm la stat"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii /

"Suntem prea aproape de comunism şi ne dorim încă să lucrăm la stat"

Statul nu vrea privatizări prin bursă pentru că anumite persoane încă se gândesc la şpăgi, este de părere Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

Domnia sa susţine că privatizările companiilor de stat prin listarea pe piaţa de capital elimină orice urmă de îndoială asupra procesului, companiile devin transparente, sunt evitate scurgerile de bani, statul încasează în mod corect impozitele, iar societatea privatizată nu poate fi "sifonată".

"În perioada comunistă, piaţa de capital nu a funcţionat, iar programul de privatizare în masă a făcut posibil ca multe companii să fie listate la Bursa de Valori şi pe Rasdaq. (...) După 20 de ani, încercăm prin eforturi proprii să atragem antreprenorii, chiar pe micii întreprinzători, să se finanţeze prin piaţa de capital".

Astfel, Dan Paul opinează că este nevoie de atragerea investitorilor pe bursă, inclusiv a antreprenorilor de tipul IMM-urilor, principala problemă a Bursei de Valori Bucureşti fiind volumul redus de tranzacţionare.

"Nu pot să ofer nicio garanţie pentru anul 2016. Încercăm să atragem mai mulţi emitenţi privaţi la bursă. Există deja industriaşi români care au început să-şi dezvolte afacerile şi apelează la această alternativă de finanţare care se numeşte piaţa de capital", a mai spus domnul Dan Paul.

Reprezentantul brokerilor subliniază că ne confruntăm cu "o chestiune de cultură", pentru că investitorii doresc încă să deţină controlul companiilor: "Suntem prea aproape de comunism şi ne dorim încă să lucrăm la stat. (...) Peste tot, există două tendinţe în piaţa de capital - acţionarul mare să îl fure pe acţionarul mic şi managerii să-i fure pe acţionari. Acum, legea încearcă să creeze un echilibru. Ţările care au creat acest echilibru funcţionează, ca pieţe, foarte bine".

Dan Paul consideră că ar trebui să avem un guvern cu mai puţini miniştri, mai bine plătiţi, subliniind că orice schimbare a Codului Fiscal creează brokerilor probleme tehnice.

"Ne dorim menţinerea unei structuri, (...) a unei filozofii care să nu ne creeze dificultăţi în activitatea pe care o desfăşurăm".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS