IMPLICAŢIILE NOULUI COD FISCAL ASUPRA IMM-URILOR - EDIŢIA A II-A / DANIELA MARIN, BERD:"Am oferit finanţări de 7 milioane de euro pentru IMM-urile locale"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii /

"Am oferit finanţări de 7 milioane de euro pentru IMM-urile locale"

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a oferit finanţări în valoare de 7 milioane de euro pentru proiecte de consultanţă privind dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii din ţara noastră, a declarat, ieri, Daniela Marin, directorul BERD Small Business Support.

Domnia sa a explicat că banca finanţează anual circa 60-70 de astfel de proiecte, granturile oferite fiind de 25-75% din costul net al proiectelor de consultanţă, cu o valoare maximă de 10.000 de euro.

Doamna Marin a subliniat: "Există trei sectoare prioritare pentru noi, respectiv eficienţă energetică, mediu şi management financiar, unde oferim granturi de 75%. Până acum am finanţat 550 de proiecte prin programul SBS în România, 63 de proiecte anul trecut şi 54, până acum, în 2015".

Oficialul BERD a menţionat şi criteriile de eligibilitate pentru primirea acestor granturi, astfel încât întreprinderile mici şi mijlocii care doresc finanţare prin programul Small Business Support trebuie să aibă cel mult 250 de angajaţi, până la 50 de milioane de euro cifră de afaceri, cel puţin doi ani de activitate şi capital majoritar privat românesc.

Potrivit sursei citate, printre proiectele de consultanţă eligibile se numără îmbunătăţirea managementului financiar, implementarea sistemelor informatice, studii de prefezabilitate şi fezabilitate, dezvoltarea unui plan de afaceri, implementarea sistemelor de management sau alte proiecte care susţin dezvoltarea întreprinderilor.

Totodată, reprezentantul BERD a spus că 72% dintre societăţile care au beneficiat de finanţare prin SBS au înregistrat o creştere a cifrei de afaceri, în medie cu 26%, iar 61% dintre companiile beneficiare au înregistrat o creştere a numărului de angajaţi, creându-se, astfel, 264 de noi locuri de muncă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS