Gala BURSA 2018

IMPLICAŢIILE NOULUI COD FISCAL ASUPRA IMM-URILOR - EDIŢIA A II-A / MARIA POPA, PKF FINCONTA:"Codul Fiscal poate micşora numărul firmelor înfiinţate în paradisurile fiscale"

M.C.
Ziarul BURSA #Companii /

"Codul Fiscal poate micşora numărul firmelor înfiinţate în paradisurile fiscale"

Noul Cod Fiscal ar putea să producă o diminuare a numărului de firme înfiinţate în "paradisurile fiscale", este de părere Maria Popa, tax manager în cadrul PKF Finconta, societate ce oferă servicii de contabilitate, audit financiar şi consultanţă fiscală.

Domnia sa consideră că noul act legislativ aduce o relaxare fiscală, însă a declarat că normele din codul de procedură fiscală sunt mult mai restrictive, cu referire la penalităţile privind nedeclararea corectă a taxelor şi impozitelor. În opinia doamnei Popa, una dintre implicaţiile negative ale noului Cod Fiscal o reprezintă creşterea taxelor şi impozitelor locale.

Potrivit sursei citate, autorităţile locale pot impozita imobilele deţinute de persoane fizice, folosite ca sediu social pentru firme, în acelaşi mod cu clădirile deţinute de persoane juridice, doar în cazul în care societatea îşi deduce facturile de utilităţi pentru sediul respectiv.

"În cazul sediilor sociale aflate într-un apartament, se măresc impozitele doar în situaţia în care acea firmă îşi deduce utilităţile, sau o cotă parte, proporţională cu suprafaţa locuinţei în care îşi desfăşoară activitatea. Doar în acea situaţie intră sub incidenţa prevederilor noului Cod Fiscal", a explicat doamna Popa.

Potrivit noului Cod Fiscal, de anul viitor, clădirile nu vor mai fi impozitate în funcţie de forma de proprietate (pe persoană fizică sau juridică), ci după destinaţie, respectiv rezidenţială sau nerezidenţială.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită