IMPLICAŢIILE NOULUI COD FISCAL ASUPRA IMM-URILOR - EDIŢIA A II-A / STERE FARMACHE, FRC:"Trebuie să relansăm contragarantarea ca mecanism pentru dezvoltarea IMM-urilor"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii /

"Trebuie să relansăm contragarantarea ca mecanism pentru dezvoltarea IMM-urilor"

Numărul întreprinderilor mici şi mijlocii care au apelat la contragarantare pentru finanţarea dezvoltării lor a scăzut în 2015 faţă de anul trecut şi, de aceea, avem nevoie să relansăm acest mecanism pe viitor, consideră Stere Farmache, membru al directoratului în cadrul Fondului Român de Contragarantare.

Domnul Farmache a declarat că segmentul IMM este un domeniu căruia trebuie să îi acordăm mai multă atenţie, unul dintre motive fiind posibilitatea creării mai multor locuri de muncă: "Cele mai multe IMM-uri sunt societăţi care s-au croit pe structura unei familii sau a unei prietenii. Ca orice afacere, IMM-urile au nevoie de o idee şi de finanţare, însă foarte multe eşuează, pentru că nu toate ideile sunt de succes".

Stere Farmache susţine că au fost acordate 21.985 de contragaranţii, în valoare de 3,9 miliarde de lei, iar prin mecanismul agregat realizat împreună cu fondurile de garantare au fost susţinute 10.500 de firme, constituind circa 178.200 de locuri de muncă, nou create sau menţinute.

Totodată, domnia sa a subliniat necesitatea realizării unor programe şi proiecte care să vizeze crearea de noi locuri de muncă, care să sprijine IMM-urile inovatoare şi să crească nivelul de competitivitate al acestor firme.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS