ÎN 2018:Marea Britanie - cel mai lent ritm de creştere a economiei

T.I.
Internaţional /

Marea Britanie - cel mai lent ritm de creştere a economiei

Economia britanică a înregistrat, în 2018, cel mai lent ritm de creştere din ultimii şase ani, deoarece incertitudinile privind Brexitul au dus la reducerea cheltuielilor şi a investiţiilor, transmit BBC şi Reuters.

Pe ansamblul anului trecut, economia Regatului Unit a crescut cu 1,4%, cel mai redus nivelul din 2012. În 2017, avansul a fost de 1,8%.

PIB-ul Marii Britanii a crescut cu 0,2% în trimestrul patru din 2018, de la 0,6% în precedentele trei luni, a anunţat, astăzi, Oficiul Naţional de Statistică (ONS).

"Încetinirea economiei, în ultimele trei luni din 2018, vine pe fondul declinului înregistrat în sectorul auto, în construcţii şi în industria oţelului", a apreciat Rob Kent-Smith, statistician la ONS.

Exporturile au fost afectate de reducerea cererii pe plan global, de escaladarea tensiunilor comerciale şi de temerile legate de lipsa unui plan pentru momentul în care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană.

Investiţiile au scăzut cu 3,7% în trimestrul patru din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, fiind cel mai semnificativ declin din 2010. Cheltuielile gospodăriilor au crescut cu 1,9%, pe fondul majorării consumului în perioada Crăciunului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS