ÎN 2018,Veniturile Fondului pentru Mediu se dublează

M.D.
Companii #Mediu /

Veniturile Fondului pentru Mediu se dublează

Veniturile estimate a fi încasate la Fondul pentru Mediu în anul 2018 vor fi de aproape 1,121 miliarde de lei, mai mult decât dublu faţă de cuantumul anunţat la începutul anului, respectiv 406,242 milioane lei, conform Notei de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al instituţiei, publicat spre consultare pe site-ul Ministerului Mediului.

În acelaşi timp, valoarea totală a cheltuielilor estimate a fi efectuate din bugetul Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) în acest an se va situa la 1,231 miliarde de lei, aproape dublu faţă de suma anunţată iniţial, de 552,780 milioane lei.

Conform documentului, din totalul cheltuielilor, cea mai mare sumă va merge la cheltuieli curente, respectiv circa 1,230 miliarde de lei, faţă de valoarea anterioară, de 551,541 milioane lei. La acest capitol, 1,198 de miliarde de lei sunt direcţionate către "Alte transferuri", 679 de milioane de lei alocate categoriilor de proiecte prioritare finanţate din Fondul pentru mediu, aproape 520 de milioane de lei pentru proiectele şi programele destinate protecţiei mediului, finanţate din Fondul pentru mediu în anul 2018, iar 23,787 milioane de lei pentru "Cheltuieli de personal'. De asemenea, suma de 7,861 milioane lei este alocată la capitolul "Bunuri şi servicii", în timp ce pentru "Proiecte cu finanţarea din FEN postaderare", Mecanismul financiar SEE, vor fi alocaţi 41.000 de lei.

Noua propunere pentru bugetul de venituri şi cheltuieli al AFM prevede suma de 1,389 miliarde de lei pentru cheltuieli de capital, respectiv 33,078 milioane de lei pentru cheltuielile curente şi de capital ale Administraţiei, în creştere faţă de programul iniţial, în sumă de 32,928 milioane lei.

Proiectul de HG pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu poate fi consultat pe site-ul Ministerului Mediului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS