GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

ÎN 2018:Volkswagen a livrat 10,8 milioane autoturisme

T.T.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Grupul auto german Volkswagen a anunţat, astăzi, că, în 2018, a livrat un număr record de 10,83 milioane autoturisme, în creştere cu 0,9% în ritm anual, ceea ce pune grupul german la egalitate cu alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi în cursa pentru titlul de cel mai mare constructor auto mondial, transmite Reuters.

Rivalii Toyota Motor şi Renault-Nissan-Mitsubishi nu au dat publicităţii, încă, cifrele de vânzări pentru anul trecut, însă, în 2017, alianţa franco-japoneză a vândut 10,6 milioane autoturisme, iar în prima jumătate a anului trecut şi-a majorat vânzările până la 5,54 milioane unităţi.

De asemenea, luna trecută, Toyota a prognozat că pe parcursul anului 2018 a vândut 10,55 milioane de autoturisme, dar nu a publicat încă cifrele definitive.

În ceea ce priveşte grupul german Volkswagen, acesta a subliniat că marca sa principală VW a livrat 6,24 milioane vehicule anul trecut, în timp ce mărcile sale premium, Audi şi Porsche, au vândut 1,81 milioane, respectiv 256.000 de vehicule.

Conform acestor cifre, Audi este a treia mare marcă de automobile premium după BMW, cu 2,152 milioane autoturisme vândute anul trecut, şi liderul Mercedes-Benz, care a vândut 2,31 milioane autoturisme.

"Suntem foarte mulţumiţi de aceste rezultate excelente. În special în a doua jumătate a anului lucrurile nu au fost uşoare pentru noi", a spus directorul de vânzări de la Volkswagen, Christian Dahlheim.

Volkswagen a subliniat că disputa comercială cu SUA a afectat climatul de afaceri din China, cea mai importantă piaţă a grupului auto german, în a doua jumătate a anului 2018, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, Christian Dahlheim, a declarat, astăzi, că se aşteaptă ca cererea pe piaţa chineză să rămână stabilă în 2019, deşi primul trimestru va fi unul dificil, potrivit Agerpres.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS