Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

ÎN AL TREILEA DOSAR DE CORUPŢIEMihail Vlasov, condamnat la 9 ani şi 10 luni de închisoare

A.P.
Ziarul BURSA #Anticorupţie /

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) Mihai Vlasov a fost condamnat la 9 ani şi 10 luni de închisoare, în cel de-al treilea dosar de corupţie. El a fost trimis în judecată, în noiembrie 2016, de Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru mai multe infracţiuni, printre care delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri.

În acelaşi dosar, au fost inculpaţi şi fiica lui Vlasov Ingrid , pentru complicitate la delapidare în formă continuată, dar şi Mariana Rodica Suciu, la data faptelor director general la ROMEXPO, pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, "în perioada 2008-2014, Mihail Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, abuzând de func­ţia deţinută şi de influenţa dobândită în această calitate, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta. Astfel, a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ şi Industrie a României, cât şi Romexpo, ce are ca acţionar majoritar CCIR, arată news.ro.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total cauzat bugetului CCIR este estimat la 54.342.145, 20 lei, iar prejudiciul total cauzat bugetului Romexpo se ridică la 6.086.741,44 lei.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României are deja două condamnări - una de cinci ani, iar cea de-a doua de doi ani de închisoare. În urma contopirii celor două pedepse, magis­traţii Curţii de Apel Iaşi au decis că Vlasov avea de executat 5 ani şi 8 luni de închisoare.

El a fost condamnat prima dată, în iunie 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar de trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 200.000 de euro de la un om de afaceri căruia i-ar fi promis la schimb că îşi va folosi influenţa pentru a-i determina pe arbitrii de la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional să pronunţe o hotărâre favorabilă acestuia.

În noiembrie 2016, Mihail Vlasov a fost condamnat într-un al doilea dosar, la doi ani de detenţie, fiind acuzat de procurii DNA că, în februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României i-a cerut unui deputat "să îi susţină interesele", prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului".

În noiembrie 2017, Vlasov a fost eliberat condiţionat, după ce a ispăşit mai puţin de doi ani din pedeapsă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS