Gala BURSA 2018

ÎN CAZUL KÖVESI, Iohannis susţine că a respectat Constituţia

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Preşedintele Klaus Iohannis a oferit, ieri, primele explicaţii după decretul de revocare emis luni, 9 iulie, pe numele Laurei Codruţa Kövesi. Aflat la summitul NATO care se desfăşoară în aceste zile la Bruxelles, Iohannis a declarat că "nici un moment nu a fost o opţiune să nu respect Constituţia şi statul de drept".

Preşedintele a declarat: "Cred că vă amintiţi: eu respect statul de drept, Constituţia. Îmi doresc întărirea democraţiei, consolidarea ei, ca şi NATO şi UE. Eu îmi doresc pentru ţara mea întărirea statului de drept. Atunci e evident că primul om în stat respectă deciziile CCR, drept pentru care am aplicat decizia".

Referitor la decretul de revocare, Iohannis a spus: "Acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea mea personală despre activitatea DNA şi a doamnei Kövesi. Au făcut treabă foarte bună".

Şeful statului le-a transmis un mesaj celor care se bucură de înlăturarea lui Kövesi din fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Iohannis a spus: "Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie se termină, nici vorbă. DNA e un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi. DNA trebuie şi va merge mai departe cu toată forţa. Voi sprijini şi în continuare, poate şi mai mult, lupta anticorupţie".

Mesajul de susţinere din partea lui Klaus Iohannis a apărut după ce tot ieri pe site-ul Ministerului de Externe al Franţei a apărut un răspuns privitor la înlocuirea Laurei Codruţa Kövesi din fruntea DNA. Conform părerii ministrului francez Jean-Yves Le Drian, Kövesi a avut un rol determinant în progresele pe care ţara noastră le-a făcut în ultimii zece ani în privinţa respectării statului de drept şi luptei împotriva corupţiei. Oficialul din Hexagon a ţinut să menţioneze că ar trebui ca aceste reforme să fie ireversibile şi că Franţa va urmări cu atenţie, alături de partenerii săi europeni, situaţia statului de drept din România şi îndeplinirea de către ţara noastră a măsurilor trasate în Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - cel mai mare proiect de mediu
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită