ÎN CONTEXTUL BREXITULUIGuvernul olandez discută cu 250 de firme să-şi mute sediul din Marea Britanie

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Guvernul olandez a anunţat, sâmbătă, că este în discuţii cu 250 de companii referitor la mutarea operaţiunilor din Marea Britanie în Olanda, înaintea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, programată la 29 martie, relatează Reuters, conform Agerpres.

Ministerul Economiei a precizat, într-un raport, că un program de recrutare a adus 42 de companii sau filiale şi 1.923 de locuri de muncă din Marea Britanie în Olanda, în 2018.

În raport sunt incluse banca japoneză de investiţii Norinchukin, compania de presă TVT Media, furnizorii de servicii financiare MarketAxess şi Azimo, precum şi asiguratorul maritim UK P&I Club, printre companiile care au decis mutarea şi care nu fuseseră menţionate până acum.

"În 2019, mai multe companii, printre care Discovery şi Bloomberg, şi-au anunţat deja intenţia de a investi în Olanda, din cauza Brexit-ului", a adăugat ministerul olandez al Economiei, adăugând: "În plus, Agenţia olandeză pentru investiţii străine discută cu peste 250 de companii străine care iau în considerare mutarea operaţiunilor în Olanda, după Brexit". Majoritatea dintre acestea sunt olandeze, unele fiind firme americane sau asiatice care îşi reconsideră filialele europene. Conform sursei citate, printre acestea se regăsesc companii din sectorul financiar, din media şi publicitate, ştiinţele vieţii şi sănătate, dar şi din sectorul logisticii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS