ÎN CONTEXTUL CREŞTERII VENITURILOR FINANCIAREBursa de Valori Bucureşti -- profit în creştere cu 10%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Bursa de Valori Bucureşti -- profit în creştere cu 10%

Rezultatul din exploatare a coborât cu 10% 

Grupul Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a raportat, pentru primele nouă luni ale anului curent, un profit net consolidat de 8,15 milioane de lei, cu 10% peste cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile creşterii veniturilor financiare nete de peste şase ori, până la 2,76 milioane de lei, reiese din raportul operatorului pieţei noastre de capital.

"Veniturile nete financiare din primele nouă luni ale anului au fost obţinute, în principal, din dobânzile aferente activelor financiare plasate în titluri de stat şi depozite bancare, fiind influenţate favorabil de diferenţele nerealizate de curs valutar din reevaluarea instrumentelor financiare în valută, care au generat un câştig de 0,48 mililoane lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, când a fost înregistrată o pierdere de 1,31 milioane lei", se arată în raportul BVB.

La nivel operaţional, activitatea Grupului BVB s--a redus, profitul operaţional înregistrat după primele trei trimestre ale anului fiind de 7,5 milioane lei, în scădere cu 10% faţă de cel din acelaşi interval al anului trecut, ca efect cumulat al scăderii veniturilor operaţionale cu 1% şi a creşterii cheltuielilor operaţionale cu 3%.

Scăderea veniturilor operaţionale la nivel de grup a fost dată, în principal, de activitatea segmentului de tranzacţionare, dar şi de segmentul de servicii al Fondului de Compensare al Investitorilor şi de alte servicii, potrivit operatorului pieţei.

"Veniturile generate de BVB, reprezentând segmentul de tranzacţionare al Grupului, în primele nouă luni ale anului 2018, au fost de 17,17 milioane lei (excluzând tranzacţiile intra-grup), în scădere cu 6% faţă de perioada similară a anului 2017, pe fondul scăderii valorilor tranzacţionate cu 12% pe toate pieţele, inclusiv ofertele", se explică în raportul BVB, în care se adaugă:

"Comparaţia se face cu o perioadă din anul 2017 dominată de cele mai mari oferte publice, derulate de Fondul Proprietatea, Digi Communications NV, Aages, dar şi de emisiunile de obligaţiuni lansate de Globalworth, Unicredit şi Banca Internaţională de Investiţii".

Valoarea totală a tranzacţiilor realizată în perioada ianuarie - septembrie 2018 s-a situat la 9,54 miliarde de lei, scăderea cu 12% faţă de aceeaşi perioa-dă din 2017 fiind dată de diminuarea cu 17% a valorii tranzacţionate cu acţiuni, unităţi şi drepturi de la 9,39 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului trecut, la 7,8 miliarde de lei la finalul lunii septembrie 2018.

La sfârşitul lunii septembrie 2018, activele totale ale Grupului BVB însumau 251,06 milioane lei, în creştere cu 24% faţă de valoarea consemnată la începutul anului, în timp ce datoriile totale ale Grupului sunt doar pe termen scurt şi, la sfârşitul lunii septembrie 2018, erau în sumă de 132,01 milioane de lei, în creştere cu 68,72% faţă de cele din ianuarie 2018.

Aproximativ 79% din această sumă o reprezintă dividendele de plată deţinute în numele clienţilor de către Depozitarul Central, în valoare de 104,05 milioane lei, iar 16% reprezintă fonduri de garantare, compensare şi marjă pentru decontarea tranzacţiilor, în valoare de 21,75 milioane de lei.

"Creşterea datoriilor faţă de începutul anului este dată, în principal, de creşterea datoriilor din fonduri aferente plăţilor de dividende pe care Depozitarul Central trebuie să le distribuie către acţionarii companiilor listate, clienţi ai Depozitarului", se arată în raportul bursei.

La nivel individual BVB a obţinut, la finalul primelor trei trimestre ale anului în curs, un profit net de 7,89 milioane de lei, în creştere cu 11% faţă de aceeşi perioadă a anului trecut.

Bursa de Valori este societatea mamă a Grupului BVB, care mai include Depozitarul Central, Fondul de Compensare al Investitorilor, Casa de Compensare Bucureşti, Institutul de Guvernanţă Corporativă şi Depozitarul Sibex.

Valorea de piaţă a emitentului este de circa 198,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. La taxele care le au ma mir!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS