ÎN CONTEXTUL ÎN CARE LIRA STERLINĂ SCADE:Dolarul a ajuns la maximul ultimelor 16 luni

V.D.
Bănci-Asigurări /

Dolarul a ajuns la maximul ultimelor 16 luni

Lira sterlină s-a depreciat astăzi, contribuind la avansul dolarului la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni, din cauza incertitudinilor tot mai mari legate de capacitatea premierului britanic Theresa May de a propune un acord cu UE care să obţină sprijinul Europei şi al propriului său partid, transmite Reuters.

Confruntată cu opoziţia din guvernul pe care îl conduce, May a fost nevoită să renunţe la planul de a oganiza luni o şedinţă de urgenţă a cabinetului pentru aprobarea acordului pentru Brexit, potrivit publicaţiei Independent.

Lira s-a depreciat cu 0,7%, la 1.2877 dolari pe unitate, iar pesimismul referitor la Brexit s-a extins şi asupra euro, din cauza îngrijorărilor în creştere ale investitorilor legate de şansele unui acord între Marea Britanie şi UE.

Scăderea lirei şi a euro a ajutat la aprecierea indicelui dolarului care măsoară evoluţia monedei americane în raport cu şase monede importante la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni.

În Asia, investitorii şi-au redus expunerea la activele riscante, ca urmare a slăbiciunii de vineri a Wall Street şi înaintea unei serii de date economice care urmează să fie publicate în China în această săptămână.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită