Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

ÎN CURSUL ZILEI DE ASTĂZI:Preşedinţii din Parlamentul European, întâmpinaţi de Dăncilă la Palatul Victoriei

F.B.
Internaţional /

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Preşedintele PE: România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului European

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a declarat că din punctul său de vedere, România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului European, dar şi că trebuie lucrat mult împotriva corupţiei care reprezintă "o problemă culturală".

Întrebat cum vede România, din punct de vedere al corupţiei şi dacă este pregătită de preluarea preşedinţiei Consiliului European, Tajani a declarat: "Din punctul meu de vedere, România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului European. Corupţia este o problemă nu doar în România. Parlamentul European a aprobat rezoluţia pentru România, nu împotriva României sau a românilor. Trebuie să lucrăm mult, nu doar în România, împotriva corupţiei. Trebuie să lucrăm împreună. E o problemă şi a cetăţenilor. La fel cum este şi cea a educaţiei. Corupţia este o problemă culturală", informează News.ro.

(E.M.)

------

Actualizare - Tajani: Ne dorim ca preşedinţia României la Consiliul UE să fie un succes

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat astăzi că se doreşte ca preşedinţia română la Consiliul UE de anul viitor să fie un succes nu doar pentru România, ci pentru întreaga Uniune Europeană.

"E o primă întâlnire pe care o avem pentru a pregăti preşedinţia română şi, aşa cum a spus şi doamna prim-ministru, ne dorim ca această primă preşedinţie să fie un succes, o reuşită, nu doar pentru ţara dumneavoastră, ci pentru întreaga Uniune Europeană", a spus Antonio Tajani, la finalul reuniunii, conform Agerpres.

Preşedintele PE a spus că în cadrul discuţiilor a fost reliefat faptul că sunt foarte multe dosare la nivelul UE care trebuie soluţionate.

Tajani a adăugat că un alt subiect abordat în cadrul reuniunii a fost cel legat de migraţie şi în acest caz a primit asigurări de sprijin din partea prim-ministrului român.

O altă temă abordată a fost cea legată de Cadrul financiar multianual 2021 - 2027, potrivit şefului PE.

(E.M.)

------

Actualizare - Preşedintele PE: Trebuie să accelerăm aderarea României la Schengen

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat astăzi la Bucureşti, că a venit momentul pentru accelerarea aderării României la spaţiul Schengen.

"Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la zona Schengen, deoarece, pentru a garanta mai bine frontierele noastre şi securitatea noastră, ţări care sunt în aşteptare trebuie să intre cât mai repede în Schengen", a spus Antonio Tajani, la declaraţiile de presă comune cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, susţinute la finalul reuniunii Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European cu Guvernul României, potrivit Agerpres.

(E.M.)

------

Actualizare - Premierul Viorica Dăncilă l-a primit pe preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani

Conform programului anunţat de Executiv, premierul Viorica Dăncilă va avea convorbiri cu şeful PE, în preambulul reuniunii Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European cu Guvernul României, în perspectiva preluării de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019, mai scrie Agerpres.

La finalul întâlnirii în format extins, şefa Executivului de la Bucureşti şi preşedintele PE vor susţine declaraţii de presă.

-------

Întâlnirea Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European cu Guvernul României, în perspectiva preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, va avea loc astăzi la Palatul Victoria.

Potrivit Executivului, la eveniment vor participa prim-ministrul Viorica Dăncilă, membrii Guvernului României, preşedintele PE, Antonio Tajani, secretarul general al PE, Klaus Welle, şi liderii celor 9 grupuri politice din PE, consemnează Agerpres.

La începutul şedinţei de Guvern din 15 noiembrie, prim-ministrul Dăncilă a reiterat faptul că România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea cu succes a Preşedinţiei Consiliului UE, precizând că programul de acţiuni este finalizat.

Totodată, Dăncilă a anunţat că va primi vizita preşedintelui PE, Antonio Tajani, a liderilor grupurilor politice şi alţi oficiali de rang înalt de la nivel european.

"Vom discuta despre aspecte de interes pentru viitorul Uniunii Europene şi buna gestionare a unor dosare importante şi mă refer aici la Cadrul Financiar Multianual, Brexit, viitorul Uniunii Europene post-Brexit, evoluţia politicii de securitate", a mai afirmat Dăncilă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS