ÎN INCOMPATIBILITATE DE FUNCŢIIValentin Ionescu nu se hotărăşte între Bursă şi Depozitar

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Valentin Ionescu nu se hotărăşte între Bursă şi Depozitar

Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti şi preşedinte al Depozitarului Central, se află, de mai bine de o săptămână, într-o situaţie de incompatibilitate, potrivit unei Dispuneri de Măsuri a CNVM care interzice ca membrii Consiliului de Administraţie şi conducătorii unui operator de piaţă să fie şi membri în Consiliul de Administraţie sau conducători ai unui Depozitar Central.

Valentin Ionescu a avut timp până pe 31 mai ca să opteze pentru una dintre cele două funcţii, însă decizia domniei sale se lasă aşteptată, în ciuda mesajelor oficiale şi neoficiale pe care CNVM i le-a transmis că trebuie să demisioneze ori de la Bursă, ori de la Depozitar.

Domnul Ionescu a precizat, ieri, că aşteaptă o clarificare de la CNVM, după care urmează să ia o decizie. În piaţă, circulă zvonuri că reprezentanţii BVB ar fi cerut Comisiei prelungirea datei limită până la care Valentin Ionescu ar trebui să opteze pentru una dintre cele două funcţii pe care le ocupă.

"Aştept şi eu o clarificare de la CNVM, iar apoi o să iau o decizie", a declarat, ieri, Valentin Ionescu, adăugând: "Trebuie să aibă şi Bursa un reprezentant în Consiliul Depozitarului. Este adevărat că membrii Depozitarului sunt aleşi în Adunarea Generală a Bursei, însă, în acest moment, dintre angajaţii BVB, doar eu sunt în conducerea Depozitarului".

Reprezentanţii Bursei de Valori Bucureşti au insistat mereu că trebuie să îşi trimită un reprezentant în conducerea Depozitarului Central, dat fiind că BVB este acţionarul majoritar al societăţii de compensare-decontare, cu o deţinere de 66% din capitalul social.

Octavian Molnar, administrator BVB, consideră că Bursa ar trebui să aibă libertate în administrarea treburilor sale interne, incluzând aici şi trimiterea reprezentanţilor în CA-ul Depozitarului.

"Noi am acceptat ca nici unul dintre administratorii BVB să nu facă parte din CA-ul Depozitarului ca să nu ne certăm cu CNVM", a declarat, ieri, Octavian Molnar, referindu-se la situaţia de anul trecut când trei administratori ai Bursei s-au retras din cursa pentru conducerea Depozitarului.

"Ceea ce ne obligă CNVM acum reprezintă, însă, o încălcare a dreptului de proprietate", a adăugat Octavian Molnar.

Deşi, la finele anului trecut, conducerea BVB a lăsat de înţeles că se va supune voinţei CNVM, ulterior, a încercat, pe ultima sută de metri, să obţină suspendarea Dispunerii de Măsuri care interzice cumulul de funcţii, apelând la instanţă.

Curtea de Apel Bucureşti a res-pins, însă, solicitarea Bursei de Valori Bucureşti, pe 30 mai, cu o zi înainte de expirarea termenului limită în care Valentin Ionescu trebuia să intre "în legalitate". Potrivit instanţei, cererea BVB ar fi "neîntemeiată".

Două zile mai târziu, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a anunţat că a respins contestaţia BVB împotriva Dispunerii de Măsuri, în care a solicitat "constatarea nulităţii absolute şi nelegalitatea îngrădirilor capacităţii de folosinţă din materia Dreptului Comercial pe care le conţine Dispunerea".

Juriştii Bursei au reclamat, printre altele, că actul contestat depăşeşte limitele legale de legiferare ale CNVM atribuite prin lege şi prin Statut şi că administrarea stabilă şi dezvoltarea societăţilor din grupul BVB este realizată eficient numai în mod coordonat.

Jurişii Comisiei au considerat, însă, nefondată, contestaţia Bursei, subliniind că CNVM este autoritatea competentă de reglementare şi supraveghere a pieţei.

Reprezentanţii CNVM au explicat că interzicerea cumului de funcţii a urmărit, printre altele, eliminarea conflictelor de interese, limitarea cazurilor în care unele persoane ar putea obţine informaţii la care alţii nu au acces şi limitarea accesului administratorilor unui operator de piaţă sau depozitar la informaţiile cu caracter confidenţial, în scopul evitării unor practici neloiale în dauna investitorilor.

Opinia Cititorului ( 19 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Sa ne intelegem. Nimeni altul decit Molnar, este cel mai indreptatit sa ia apararea, Dlui. V.Ionescu Down. De ce? Pai simplu. Tocmai azi IFB, firma unde seful echipe national-regionale Vest, de curling international, unde este sef suprem impreuna cu sotia personala(dupa modelul de succes Prunea), a anuntat ca devine "MARKET MAKER" pentru simbolul BVB. Numai niste minti etnobotanice ca cele ale Dlor. Zah Ulea, Molnar,Gheorghiu(ETERIE), Molnar si de acum celebrul Farmache, puteau sa avizeze o asemenea enormitate.(Isac trebuie scuzat. Il alearga un iepure, prin padure la Focsani. Sa gaseasca FP-iste si la o adica poate sa spuna ca : A votat fara EL !) Cum sa fie un administrator al BVB,"Market Maker", la BVB ? Ati inebunit cu totiii? Raspunsul e clar: DA. Asa ceva numai Haita Tepeshista, putea sa creeze. Daca CNVM va aviza asa o enormitate, atunci sunt buni de impaiat si pusi la insectar. Sa se bucure si alte generatii de asemenea insecte(am vrut sa zic gindaci, dar stiu ca aveti o aversiune atavica la jivinele de acest gen).

  O tara, un presedinte(Farmache), un pdl-ist(Molnar) si o haita. Cam asta a ramas din crochiul de piata de capital din tara noastra. Evident cu exceptia Bursei Veterinare.Va rog sa va declarati toti "MARKET MAKERI:. Cel putin pe locuintele proprietate personala.Macar aveti acces la informatii confidentiale.Cum ar fi :factura de gaz, de energie, de salubritate, de cheltuieli comune, de fond de rulment, de primele de bilbiit( care ajumg la presedinte), de cheltuieli de deplasare nejustificate de performantele institutiei, de [publicitate facuta de etnobotanici pe sume astronomice.....Si de bugetul familiei, ca sa stiti cind sa cumparati si cind sa vindeti.De asta e genial Valentin Ionescu Down.Stie sa vada in viitor, ducindu-ne in trecut. In trecutul negru. Comunist. Mai bine ar lasa usa deschisa la birou. DIICOT-ul nu se opreste intr-o clanta. Chiar daca e protejata (cu rude de Giugiumici si o Tzeapa) de Dl. Farmache.

  Am mai vazut oligarhi. In Romania exista traditia oligarhilor de carton. E molipsitor. S-a luat si la BVB. SIBEX e deja la terapie intensiva... 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Stimata redactie, va rog impetuos, sa nu va mai luati de tinara speranta V.Ionescu. Inteligenta sa sclipitoare, solutiile sale penale, cumulul ilegal de functii, il califica, dincolo de orice dubiu,"ca candidat" la pozitia de Presedinte al Tuturor Burselor din Romania. Numai zelul Dvs. otravit, va face sa comentati in mod rauvoitor, permanetele incalcari ale legii si regulamentelor CNVM. Numai ura Dvs. VISCERALA, va face sa evidentiati, micimea acestui personaj, care in tolba sa, alatrui de tzeapa de rigoare si un permanent potential infractional, poarta ca un stigmat, adincirea pietei locale de capital in propria sa micime.Dupa modelul unui Quasar.Adica o gaura negra, ceva mai performanta, in capacitatea sa destructiva. Fac acest apel, fiind constient, ca oprirea din evolutia sa, a acestui luceafar al pietei de capital, ar putea produce un reviriment serios al acesteia. Va multumesc pentru intelegere.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. de companie mare, cu notorietate. Aceasta tebuie sa fie conditia minima de angajament pentru a candida sef la BVB. Treaba fiecaruia cum va convinge puterea politica. De la aceasta stacheta sa inceapa licitatia angajamentelor. Cu demisia in alb, atasata la candidatura ! Altfel vor ocupa cu totii functia de sef, doar de parada....

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Titlul articolului e complet gresit. Ce sa hotarasca V.I.Down. La sedintele CA de la DC, el ca un presedinte vanos, ce se afla iese "pe sala" si intreaba la telefon: "Si IO cum votez?". Pentru a participa la concursul nostru, raspundeti corect la urmatoarea intrebare:

  Cine ii spune lui V.I.Down cum sa voteze? 

  1. Ciprian Zah 

  2.Stere Farmache 

  3. Daniel Tepes 

  4. Fosta Doamna Giugiumica 

  5. Nepoata lui Giugiumica 

  6. Corespondenta Money Channel 

  Daca raspundeti corect nu cistigati nimic.

  Aflati doar ce nimicnicie e in lumea asta. De parca nu stiati... 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Mai propunem ca variante:

   1. Prietenul mitomanei de la marketing 

   2. Mama lui Giugiumica 

   3. Sotul dnei Alexandru 

   4. Prima prietena a dlui Farmache 

   Raspunsul este acelasi.

   Intrebarea este: cand scapam de V.I? 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Singurul conflict de interese al Dlui. V.Ionescu, este faptul ca nu reuseste sa isi gaseasca un alt loc caldut. Motiv pentru care impreuna cu junele agent delegat Zah Ciprian, viziteaza degeaba capitalele Europei in speranta unui alt job. Europa s-a prins care e treaba cu trepadusii. Ii au pe ai lor....

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  UIte cum Farmache si haita lui Tepes isi bat joc de averea poporului romin si a investitorilor straini. Cum sa mai ai incredere in ei?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  De ce nu se respecta legea. Fiindca e Molnar din Arad si e prieten cu Falca?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  eu spun sa plece de tot. nu a adus nici un emitent, a sfidat salariatii, este vai de capul lui cu moralitatea, se plece de tot. mediul lui ostil si proestec defaimazeaza bursa si face rau imaginii bursei. este un ingamfat fara margini. si nu stie nimic. sta de vorba cu secretara si atat. si cu blonda de la receptie evident. mai stiu altceva sa faca nu? a cheltuit banii bvb pe zugravit, mocheta si aparatura it. du-te in lumea mare baiete ca oricum nu te mai ia nimeni

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Sugeram sa plece definitiv. La cat este de capabil paiata bursei poate renunta dar cat mai rapid.Omul care a facut de ras Bursa, nu mai poate fi tolerat. Faceti curatenie membrilor CA.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Propun pentru ca tot am auzit ca a catigat procesul o d-na de la BVB ca toate cheltuielile cu casa de avocatura sa fie platite de Ancuta. Inclusiv cheltuielile de defaimare a fetei respective. Acesti asa zisi manageri care nu au nici un fel de manageriat in ei in afara de tupeu, trebuie sa si plateasca. Nu poti da un om afara si tu sa nu ai nici un fel de responsabilitate. Sunt nitste sarantoci cu ifose. Cand vor baga bani in bursa si cand vor fi cu adevarat competenti atunci sa si cereti. In aga voi propune acest lucru ca tanar investitor. Iar de Ionescu ce sa spun, a fost pus ca sa fie cineva care sa-i faca jocul lui FS. Pacat de tot ce se intampla. Pacat de oamenii care si=au dat sufletul sa munceasca acolo, pacat ca bateti joc de bursa.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Mai, da invidiosi mai sunteti; ce sa-i faci, halvaua nu-i chiar pentru toti !. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Halvaua asta este in primul rand a celor care au produs-o Valentine.

   Si nu mai sta pe site, ca ar trebui sa muncesti!!! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Valentin Ionescu e atat de scuipat si injurat de catre comentatorii de pe net incat incep sa cred ca face o treaba foarte buna la el acolo la bursa.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Face o treaba extraordinara. Nu am stabilit daca e treaba mica sau treaba mare....

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Daca atatia puturosi si frustrati sunt asa inversunati sa stea pe site-ul asta sa scrie comentarii, inseamna ca persoanele criticate chiar impun o schimbare..la care lenesii mintali nu se adapteaza prea usor se vede.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Lenesii mintali se intreaba daca Paiata frustata chiar n-are de lucru desta pe site sa raspunda la comentarii. Chiar se impune o schimbare!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  sta de vorba tioata ziua asta face. nu face nimic bun. hai sa fim seriosi.de ce credeti ca l a pus. sta si barfeste si se gandeste cu´m sa si mai mareasca salariul..duca se domnilor, un fraier mai mare nu am vazut si un mincinios fara pereche.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Aceasta minte stralucita a pietii de capital romaanesti ( care intre noi fie vorba nu face altceva decit sa-i faca pe plac secretarei lasate de Anca si adusa in bursa cu sprijinul altui podlogar machedon si el Liviu Giugiumica, a carei nepoata este) nu va pleca nici din postul de presedinte al DC nici din cel de DG, decit daca va fi dat afara.Si o merita pentru ca nu a facut nimic pentru bursa.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS