Gala BURSA 2018

ÎN PERIOADA 2018-2020,Enel va investi 5,3 miliarde de euro în digitalizare

G.F.
Companii /

Enel va investi 5,3 miliarde de euro în digitalizare

Enel anunţă ca va investi 5,3 miliarde de euro în digitalizarea portofoliului de active, operaţiunilor şi proceselor Grupului şi în sporirea conectivităţii şi va urmări o creştere cumulată a contribuţiei la EBITDA cu 1,9 miliarde de euro în perioada 2018-2020, anunţă compania prin intermediul unui comunicat de presă.

"Obiectivul este o contribuţie EBITDA de 3,3 miliarde de euro în 2020, din care 2,9 miliarde din vânzarea de energie şi gaz, iar 400 milioane de euro sunt aferente e-Solutions, beneficiind de un portofoliu de 67 milioane de consumatori finali, numărul consumatorilor aflaţi în regim de piaţă concurenţială fiind estimat la aproape 35 de milioane pentru 2020", se menţionează în documentul citat.

Din punctul de vedere al eficienţei operaţionale, obiectivul este de a obţine economii de 1,2 miliarde de euro, în termeni reali, în 2020 comparativ cu 2017, din care 500 de milioane de euro ca urmare a investiţiilor în digitalizare.

De asemenea referitor la simplificarea Grupului şi managementul activ al portofoliului Enel va avea în vedere continuarea reducerii complexităţii structurii filialelor, precum şi a numărului companiilor care operează în America de Sud.

"Orientare crescută către preluarea participaţiilor minoritare, ajungând la o valoare de 2,8 miliarde de euro în perioada 2017-2020. Opţiunea de răscumpărare de acţiuni în valoare 2 miliarde de euro este valabilă până în noiembrie 2018". Informează compania.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită