ÎN PERIOADA 26-27 MARTIE, LA BUCUREŞTI:Reuniune informală a miniştrilor Transporturilor

T.I.
Miscellanea /

Sursa foto: romania2019.eu

Sursa foto: romania2019.eu

Miniştri şi secretari de stat din domeniul transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene vor participa, în perioada 26-27 martie, la Reuniunea Informală a Miniştrilor Transporturilor, organizată la Bucureşti, în contextul exercitării către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Discuţiile vor fi prezidate de ministrul român al Transporturilor, Alexandru - Răzvan Cuc. La reuniune vor fi prezenţi şi Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru şi ministru al Mediului, Matthew Baldwin, director general adjunct în departamentul Mobilitate şi Transporturi al UE, Carlo Secchi, coordonator european TEN-T.

Evenimentul va începe în data de 26 martie 2019, cu cina oficială pentru membrii delegaţiilor, conform unui comunicat publicat pe site-ul Preşedinţiei României la Consiliul UE.

Miniştrii transporturilor din statele membre se vor reuni, în 27 martie, la Palatul Parlamentului pentru a discuta subiecte ce ţin de multimodalitate, viitorul mobilităţii în Uniunea Europeană şi consolidarea conectivităţii şi coeziunii prin reţeaua TEN-T.

Prima sesiune va avea ca temă multimodalitatea şi va fi dedicată unei prezentări generale a evoluţiei în ultimii patru ani din domeniul multimodalităţii din perspectiva reglementărilor, recomandărilor, standardelor şi investiţiilor din domeniu.

A doua sesiune va viza viitorul mobilităţii în Uniunea Europeană şi se va concentra asupra rolului digitalizării în planificarea şi gestionarea unei strategii europene pentru o mobilitate durabilă şi o mai bună coordonare a eforturilor statelor membre de reducere emisiilor de gaze.

În cadrul acestei sesiuni, ministrul Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu este invitată să participe la o dezbatere pe tema "Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbările climatice (LTS)".

Consolidarea conectivităţii şi coeziunii prin reţeaua TEN-T este tema celei de-a treia sesiuni, care se va axa pe "îmbunătăţirea conectivităţii şi coeziunii prin intermediul reţelei TEN-T".

"Realizarea unei reţele trans-europene de transport extinsă şi conectată contribuie la consolidarea coeziunii teritoriale, la accesibilitatea şi conectivitatea tuturor regiunilor Uniunii, inclusiv a regiunilor periferice, ceea ce va stimula investiţiile, va reduce decalajele de dezvoltare şi va asigura tranziţia către o mobilitate prietenoasă cu mediul.

În cadrul sesiunii de lucru, miniştrii transporturilor îşi vor reafirma angajamentele faţă de punerea în aplicare a obiectivelor şi termenelor din cadrul acestui proiect. Dezbaterile pe acest subiect important vor continua şi în 28 martie, în cadrul Conferinţei TEN-T, la care sunt aşteptaţi peste 600 de participanţi", se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS