ÎN PERIOADA 28 IANUARIE - 8 FEBRUARIESIF Oltenia îşi va răscumpăra 19,6 milioane de acţiuni

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat oferta publică de cumpărare de acţiuni SIF Oltenia (SIF5), prin care societatea de investiţii financiare cu sediul în Craiova doreşte să achiziţioneze 19,62 milioane de acţiuni SIF5, reprezentând 3,3822% din capitalul societăţii, la un preţ de 2,5 lei/titlu, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Perioada de derulare a operaţiunii de piaţă este 28 ianuarie - 8 februrarie 2019, societatea de brokeraj Voltinvest activând în calitate de intermediar al ofertei.

"Oferta publică de cumpărare se va derula cu utilizarea exclusivă a sistemelor pieţei pe care se tranzacţionează acţiunile emise de SIF Oltenia, permiţând astfel accesul neîngrădit şi nelimitat al tuturor potenţialilor vânzători, atât persoane fizice cât şi juridice, fără a se determina în vreun fel persoanele cărora le este adresată, asigurându-se posibilităţi egale de receptare", se arată în raportul SIF Oltenia.

În data de 25 aprilie, acţionarii societăţii de investiţii au aprobat un program de răscumpărare pentru cel mult 32,7 milioane de titluri SIF5, reprezentând maxim 5,637% din societate, preţul minim de achiziţie fiind de 1,5 lei/unitate, iar cel maxim de 2,5 lei/unitate.

Ieri, la ora 16:00, titlurile SIF5 se tranzacţionau la 2,13 lei/acţiune, în creştere cu 4,93% faţă de cel de închidere din şedinţa anterioară.

În data de 15 ianuarie, a fost realizat un transfer "deal" cu 2,28% din acţiunile SIF Oltenia, la preţul unitar de 2 lei, cu 0,99% sub referinţa din piaţa "regular".

În primele nouă luni ale anului trecut, societatea de investiţii financiare a afişat un profit net în valoare de 88,25 milioane de lei, în creştere cu 76% comparativ cu rezultatul net obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 50,32 milioane de lei.

Pentru finalul lunii decembrie 2018, SIF Oltenia raportat o Valoare Unitară a Activului Net (VUAN) de 3,168 lei/unitate, care, raportat la cotaţia SIF5 din data de 15 decembrie, de 2,03 lei, oferă un discount de tranzacţionare de circa 35,9%.

Capitalizarea de piaţă la BVB a SIF5 este de circa 1,18 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Le puteau lua direct din piata, la pret mai mic, dar vor sa mai creeze ceva emulatie pe emitent. Daca mai face marele finantist Giodragnea vreun aNUNT IN stilu-i caracteristic, le luau chiar sub 2 lei

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cineva a cumparat acum cateva zile la pretul pietei si le va putea vinde acum cu 2.5.Scurt si castigator...Cu siguranta avea aceasta informatie.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ionica, va putea vinde la pretul din oferta cam 5% din actiunile pe care le poseda. Sau crezi ca oferta nu va fi suprasubscrisa?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS