GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

ÎN PERIOADA 3 - 9 IANUARIERopharma şi-a răscumpărat 28.000 de acţiuni

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Ropharma şi-a răscumpărat 28.000 de acţiuni

Ropharma (RPH) a achiziţionat, în primele şase şedinţe de tranzacţionare din acest an, un număr de 28.000 de acţiuni proprii, lanţul farmaceutiv plătind pentru acest pachet de acţiuni suma totală de 9.895 lei, se arată într-un comunicat al emitentului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunile fac parte din programul de răscumpărare pentru 51,12 milioane de acţiuni, reprezentând 10% din capitalul social al companiei, aprobat prin decizia Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) din 26 aprilie 2018 şi demarat în luna iunie a anului trecut.

Titlurile au fost achiziţionate la preţuri cuprinse între 0,35 lei şi 0,36 lei/acţiune, în conformitate cu preţurile minime şi maxime aprobate de acţionari, de 0,1 lei/titlu (valoarea nominală a acţiunilor societăţii), respectiv 2 lei/acţiune.

Potrivit societăţii, durata programului de răscumpărare este de un an, urmând să se încheie în luna mai 2019, operaţiunea având ca scop alocarea acţiunilor achiziţionate către salariaţi şi managementul societăţii.

Circa o treime din lanţul farma din Braşov, respectiv 31,7% din societate, este deţinută de omul de afaceri Mihai Miron, în timp ce Arrow Pharmaceuticals, companie cu sediul în SUA, are o participaţie de 31,2% în RPH, diferenţa fiind tranzacţionată liber la BVB.

Ropharma Braşov a realizat, în primele nouă luni ale anului trecut, venituri totale din exploatare de 402,6 milioane lei, în creştere cu 11,28%, şi o pierdere netă de 0,56 milioane de lei.

Valoarea de piaţă a companiei Ropharma la BVB este de 178,9 milioane lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS