GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

ÎN POFIDA SANCŢIUNILOR INTERNAŢIONALE:Venezuela a vândut aur de 400 milioane dolari

T.V.
Internaţional /

Nicolas Maduro (Sursa foto: Twitter)

Nicolas Maduro (Sursa foto: Twitter)

Venezuela a vândut aur în valoare de 400 milioane de dolari, în pofida extinderii sancţiunilor internaţionale destinate îngheţării activelor acestei ţări sud-americane, au declarat pentru Bloomberg două surse din apropierea acestui dosar.

Cantitatea de aur vândută, echivalentă cu aproape nouă tone, se reflectă în rezervele totale de aur şi valută ale Băncii Centrale a Venezuelei, care la data de 12 aprilie au scăzut până la 8,6 miliarde dolari, dintre care 5,1 miliarde dolari sunt sub formă de aur.

Vânzarea unei părţi din rezerva de aur înseamnă că preşedintele Nicolas Maduro a găsit o modalitate pentru a ocoli sancţiunile economice.

Maduro a utilizat o mare parte din rezervele Băncii Centrale prin vânzarea de aur către firmele din Emiratele Arabe Unite şi Turcia, pe măsură ce sancţiunile au eliminat regimul de la Caracas din sistemul financiar global, relatează sursa citată.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, în prezent Banca Centrală a Venezuelei, condusă de Calixto Ortega, funcţionează în regim de urgenţă cu o echipă de doar 100 din cei aproximativ 2.000 de angajaţi, după ce o pană de curent a lăsat sediul Băncii Centrale fără apă curentă.

Echipa de urgenţă lucrează, în prezent, de la o bibliotecă cu ajutorul unor rezervoare de apă, concentrându-se pe sarcinile vitale precum tranzacţiile între băncile locale şi rezervele Băncii Centrale. Venezuela este zguduită, din 23 ianuarie, de o criză fără precedent, marcată de contestarea puterii şefului statului Nicolas Maduro şi autoproclamarea ca preşedinte interimar a liderului opoziţiei Juan Guaido.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS