ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN ACEST AN|Industria de leasing financiar - creştere de 14% a bunurilor finanţate

Ziarul BURSA #Companii #Auto /

Industria de leasing financiar a înregistrat, în primele nouă luni din acest an, o creştere de 14% a bunurilor finanţate, respectiv 7,627 miliarde de lei (1,7 miliarde euro), a declarat, ieri, Bogdan Speteanu, preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB România.

"Vestea pozitivă este că trendul ascendent pe care l-am văzut în ultimii ani a continuat şi dacă ne uităm la evoluţia an la an, respectiv septembrie 2016 - septembrie 2017 vedem o creştere de 14% care, spunem noi, confirmă evoluţiile pozitive pe care ni le-am asumat încă de anul trecut", a spus Bogdan Speteanu, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că este posibil ca, la finalul anului, să se ajungă la 2,2 miliarde euro, în cazul în care nu apar surprize în ultimul trimestru al anului.

Creşterea industriei s-a datorat în principal majorării finanţărilor de autovehicule, în creştere cu 24%, industria de leasing fiind influenţată pozitiv de creşterea cererii pentru autovehicule noi care au avansat cu 17% în primele trei trimestre ale anului, dar şi pentru cele SH, care au crescut cu 70%, conform datelor publicate de DRPCIV. Vehiculele uşoare au înregistrat o creştere de 27%, finanţările pentru echipamente agricole 48%, iar finanţările imobiliare 54%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS