ÎN PRIMELE NOUĂ LUNISIF Muntenia a obţinut un profit de 210 milioane lei, de două ori mai mare faţă de anul trecut

A.C.
Piaţa de Capital /

SIF Muntenia (SIF4) a obţinut în primele nouă luni un profit de 209,7 milioane lei, de peste două ori mai ridicat faţă de câştigul din aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultatul fiind datorat restructurării portofoliului de acţiuni din prima jumătate a acestui an, potrivit unui raport remis BVB.

În trimestrul al treilea, compania a pierdut bani, întrucât rezultatul la şase luni s-a situat la 211,54 milioane de lei.

SIF Muntenia a înregistrat în primele nouă luni ale anului precedent un câştig de 99,9 milioane de lei.

Activul net al companiei se situa la sfârşitul lunii septembrie la 1,025 miliarde de lei (232,35 milioane de euro), în scădere cu 4,6% de la 1,074 miliarde de lei la finele aceleiaşi luni a anului trecut, dar aproape neschimbat faţă de luna iunie, când se plasa la 1,03 miliarde de lei.

Valoarea unitară a activului net a scăzut la 1,2703 lei, de la 1,331 lei în septembrie anul trecut. În luna iunie, indicatorul se situa foarte aproape de nivelul actual, la 1,2765 lei.

Raportat la cotaţia de 0,8395 lei din închiderea şedinţei de marţi, acţiunile SIF Muntenia se tranzacţionează cu un discount de 34%.

Compania avea la sfârşitul lunii septembrie în portofoliul de active imobilizate acţiuni cotate de 194,9 milioane de lei şi titluri necotate de 168,36 milioane de lei. Pe segmentul activelor circulante, compania deţine acţiuni listate de 528,6 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pai sincer, nu stiu de ar fi vandut acum actiuni acest SIF, acum cand preturile sunt la jumatate fata de maximele din 2008, parca. Activul SIF-urilor are intre 40 si 60% discount, adica este scontat cu 40-60% fata de valoarea sa reala. Ce inseamna asta? Ca orice vanzare acum de actiuni duce la crearea unor profituri scontate. De ce sa fie profiturile scontate si nu capitalizate, pentru un viitor in care se presupune ca ar trebui sa fie mai bun? Adica se prevede un viitor mai rau decat al acestor ultimi 2-3 ani? D-zeule mare, deja vorbim de o catastrofa, daca pana si conducatorii SIF-urilor prevad ceva mai rau decat acum. Deci, cine administreaza de fapt SIF-urile? Ce vor acesti administratori? Sa creasca valoarea de piata a detinerilor actionarilor, sau sa avantajeze anumiti actionari? Sa-i finanteze in privat? Nu de alta, insa mi-e neclar ce vor sa faca...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS