Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI 2018Aproximativ 57.000 de turişti români au vizitat Israelul

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Aproximativ 57.000 de turişti români au vizitat Israelul

România este a doua ţară din regiune generatoare de turişti în Israel, după Polonia  

Israelul a înregistrat 2,1 milioane de turişti, în primele 6 luni ale anului

Numărul turiştilor români care au vizitat Israelul în primele şase luni din 2018 a crescut cu peste 50% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, de la 38.000 la 56.900 de vizitatori, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Datele transmise arată o creştere accelerată a numărului de turişti - avansul vizitatorilor români care şi-au petrecut vacanţele în Israel în 2018 este de 133% faţă de 2016, iar media lunară a ajuns la 9500/lună în 2018, faţă de 6300 de turişti români/lună în 2017, respectiv 4000 de persoane în 2016.  

Ami Alon, director pe Europa Centrală la Ministerul Turismului din Israel, a declarat: "România este a doua ţară ca importanţă din regiune, după Polonia. Estimăm că în acest an vom depăşi 120.000 de turişti români. Lucrăm îndeaproape cu agenţiile de turism şi cu companiile aeriene ca să facilităm călătoriile în Israel pentru cât mai mulţi români".

Creşterea numărului de turişti româ­ni reprezintă rezultatul investiţiilor în promovarea ţării şi a parteneriatelor realizate de Ministerul Turismului din Israel cu liniile aeriene şi cu operatorii de turism.

Astfel, cei mai importanţi factori care influenţează creşterea constantă a numărului de turişti români în Israel sunt numărul mare de zboruri directe către Eilat şi Tel Aviv, creşterea numărului de programe speciale cu tururi ghidate chiar şi în limba română, diversitatea şi numărul mare de pachete disponibile la touroperatorii din România.

Numărul de zboruri săptămânale din România spre Israel a ajuns la 64 în 2018, comparativ cu 23 de zboruri în 2015, ceea ce înseamnă o creştere substanţială în doar trei ani. Cele mai multe zboruri sunt pe ruta Bucureşti - Tel Aviv. De asemenea, mai sunt zboruri săptămânale din Timişoara, Iaşi, Cluj şi Sibiu.  

În prima jumătate a anului 2018, pes­te 2,1 milioane de turişti au vizitat Israelul, destinaţia depăşind pentru prima dată pragul de "2 milioane de turişti în 6 luni". Cifra reprezintă o creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când 1,74 milioane de turişti au vizitat Israelul, şi o creştere cu 26% faţă de 2016.

Numărul total al turiştilor străini care au vizitat Israelul în 2017 a ajuns la un nivel record, de 3,6 milioane, în creştere cu 25% faţă de 2016. O ro­mâncă a fost anul trecut turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel.

Israelul este o destinaţie importantă de călătorie pentru turiştii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS