ÎN PRIMELE ŞEDINŢE ALE ANULUIAurul îşi continuă avansul demarat la finalul lui 2018

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Materii Prime /

Aurul îşi continuă avansul demarat la finalul lui 2018

Preţul aurului s-a apreciat ieri, ajungând în preajma nivelului psihologic de 1.300 de dolari/uncie, în condiţiile în care dolarul a scăzut, pe fondul aşteptărilor ca Rezerva Federală (Fed) să-şi încetinească sau chiar oprească ciclul de creştere a dobânzilor de referinţă în acest an, scrie Reuters.

Vineri, pieţele americane de acţiuni s-au apreciat puternic, cu peste 3%, avansul semnificativ venind după declaraţiile lui Jerome Powell, din cadrul întâlnirii anuale a American Economic Association, unde preşedintele Fed a anunţat că "va asculta cu atenţie mesajele transmise de pieţe", iar Federal Reserve este gata să oprească procesul de majorare a dobânzilor dacă va fi necesar.

Reuters Ole Hansen, şeful departamentului de strategie mărfuri de la Saxo Bank, a declarat pentru Reuters: "Vedem cum cumpărătorii s-au întors în piaţă pentru a cumpăra la preţuri reduse. Scăderea dolarului a susţinut preţul aurului".

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,7%, sau 15 dolari, în şedinţa de vineri, cea mai mare scădere de o zi din ultimele două luni, apărută pe fondul unor date robuste cu privire la piaţa muncii din Statele Unite, peste aşteptări, care subliniază avântul economiei SUA, acesta fiind totodată unul dintre factorii care au contribuit atât la creşterea puternică a cotaţiilor acţiunilor, cât şi a dolarului, în detrimentul aurului.

Hansen a mai adăugat că cererea pentru activul de refugiu va continua să fie susţinută, în timp ce analişti de la MetalsFocus au subliniat că "există încă spaţiu pentru ca preţul aurului să îşi continue creşterea", adăugând: "Însă, ne aşteptăm în următoarele luni ca obstacolele să rămână valabile, în special dolarul".

Ieri, în jurul orei 16:00, aurul era cotat la 1.292,49 dolari/uncie, în creştere cu 0,65%, după ce în şedinţa de vineri, înainte de scăderea de 0,7%, aurul a atins preţul de 1.298 dolari, cel mai ridicat nivel din luna iunie a anului trecut.

Carlo Alberto De Casa, analist şef la Activ Trades a declarat pentru Reuters: "Tendinţa rămâne pozitivă (n.r. pentru aur). Din punct de vedere tehnic, traderii se uită acum la cele două niveluri cheie de preţ situate la 1.277 dolari şi 1.300 dolari, care au devenit praguri de suport (n.r. nivel de preţ ce funcţionează ca o potenţială barieră în faţa scăderii cotaţiei), respectiv rezistenţă (n.r. prag de preţ ce funcţionează ca o potenţială barieră în faţa creşterii cotaţiei)".

Tot din punct de vedere tehnic, cotaţia aurului se află pe un trend ascendent pe termen scurt, mediu şi lung, pe graficul zilnic metalul preţios tranzacţionându-se peste mediile mobile simple (instrumente folosite, îndeosebi, pentru identificarea tendinţei unui activ) de 20, 50 şi 200 de zile, care definesc aceste orizonturi de timp.

Notă: 

Cotaţiile menţionate sunt cele din piaţa spot (la vedere), furnizate de site-ul investing.com.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS