ÎN PRIMUL SEMESTRU 2018Investiţii de 368 milioane de euro pe piaţa imobiliară

R.V.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Volumul investiţional pe piaţa imobiliară din România a scăzut cu 27% în primul semestru al anului, faţă de intervalul similar din 2017, până la valoarea de 386 de milioane de euro. Cu toate acestea, piaţa locală a fost mai activă decât cele din Ungaria şi Slovacia, conform unui raport de specialitate, dat publicităţii astăzi.

Potrivit calculelor şi estimărilor Cushman & Wakefield Echinox, această scădere vine pe fondul unui număr substanţial de tranzacţii care nu au fost semnate până la 30 iunie. Eventuala concretizare a acestora în cea de-a doua jumătate a anului va impulsona astfel piaţa spre un nivel al tranzacţiilor comparabil cu cel atins în 2017, de circa un miliard de euro.

"Volumul investiţional din primul semestru al anului 2018 s-a ridicat la aproximativ 386 de milioane de euro, în scădere cu 27% faţă de perioada similară a anului precedent, când pe piaţa locală s-au realizat tranzacţii în scop investiţional cu o valoare de 530 de milioane de euro (...) La nivelul Europei Centrale şi de Est (CEE), piaţa locală a atras 7,6% din volumul total de investiţii de 5,1 miliarde de euro consemnat în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi România", se arată în raportul de specialitate.

Potrivit aceluiaşi raport, la nivelul Europei, primul loc a fost ocupat de Cehia, pe locul doi situându-se Cehia, iar pe locul trei România.

Agerpres informează faptul că la nivel local cel mai activ sector a fost cel de birouri, cu o pondere de 66% din volumul total, urmat de retail (29%). În acelaşi timp, aportul sectoarelor de hospitality şi industrial a fost unul redus, de 3%, respectiv 1%.

Conform datelor prezentate în raport, cea mai mare tranzacţie din punct de vedere valoric a fost încheiată de Lion's Head Investments. În ceea ce priveşte retailul, cea mai relevantă tranzacţie a fost reprezentată de achiziţionarea parcului Militari Shopping din Bucureşti, pentru 95 milioane de euro, de către un grup de investitori sud-africani, Prime Kapital şi MAS Real Estate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo